De ce nu ar trebui să te speli niciodată pe față când faci duș. Avertismentul dermatologilor

De ce nu ar trebui să te speli niciodată pe față când faci duș. Avertismentul dermatologilor
Dermatologii susțin că nu trebuie să îți speli fața când faci duș

Majoritatea oamenilor au obiceiul de a-și face mici activități și pentru îngrijirea feței atunci când fac duș. Dermatologii susțin însă că nu este bine să faci asta în timpul în care te speli pe corp. Produsele pentru curățarea tenului și cele pentru corp trebuie folosite diferit. Specialiștii indică faptul că trebuie să te ocupi de cele două într-un timp diferit. De ce nu este bine să faci asta și ce spun experții?

Nu trebuie să îți speli față când faci duș: dermatologii avertizează

Pare ceva foarte natural să te speli și pe față în timp ce ești în duș. Mulți oameni tind să își facă obiceiurile de îngrijirea tenului când sunt sub duș ca să economisească puțin timp.

Unii ar crede că baia este oricum genul de loc unde îți atingi obiectivele pentru îngrijire: epilare, exfoliere, spălat, etc. Cu toate astea, dermatologii susțin că trebuie să eviți fața aici pentru că îți deshidratează tenul.

Poate nu știai, dar cantitatea prea mare de apă venită de la jetul dușului ar putea duce la pierderi majore de umiditate care pot face rău pielii sensibile în special de pe față.

„Pielea feței, la fel ca toată pielea, poate deveni prea uscată dacă există prea mult contact cu apa”, a declarat pentru Marie Claire dermatologul Dr. Hadley King.

Cum trebuie să procedezi?

Un consultant dermatolog este de aceeași părere. Specialistul a declarat că sunt șanse mai puține ca pielea să fie uscată dacă nu faci asta în duș.

Cel mai bine este să te ocupi de ea după ce termini celelalte activități. De asemenea, este ideal ca după fiecare baie să îți hidratezi pielea de pe tot corpul.

„Factorii naturali de umiditate precum ceramidele, acizii grași și uleiurile ajută la menținerea nivelului de umiditate în piele”, a explicat dr. Hextall pentru Woman Health. „Problema este că sunt solubile în apă – așa că dacă îți ții fața sub duș timp de 10 minute, le-ai putea spăla și pe ele, literalmente”.

,,Nu sunt benefice pentru piele”

Mai mult decât atât, apa fierbinte este chiar un dușman al nostru pentru întreg corpul. Mulți adoră o baie extrem de caldă, dar nu este deloc benefică pentru că poate înlătura anumite uleiuri naturale de care avem nevoie. Apa fierbinte poate duce chiar la spargerea capilarelor.

„S-ar putea să ne placă dușurile fierbinți, dar nu sunt benefice pentru piele”, a declarat pentru Well + Good dr. Joshua Zeichner, MD, dermatolog.

„Apa fierbinte poate înlătura uleiurile de pe piele, ducând la uscăciune, iritații și inflamații”, a explicat el. „Trei reguli generale pentru duș: să nu fie prea lung, prea fierbinte și nici prea frecvent”, a declarat acesta pentru Marie Claire.