De ce nu ar trebui să mai ții ketchupul în frigider. Greșeala pe care o fac toți românii

de: Bișinicu Andreea
02 09. 2022

Fie că îl preferi dulce sau picant, ketchup-ul este unul dintre cele mai cunoscute condimente din lume. Indiferent că-l folosești la cartofi prăjiți, hamburgeri sau friptură, acest sos esențial dă o aromă incredibilă mâncărurilor tale. Specialiștii îți spun dacă trebuie sau nu să-l ții la frigider.

De ce sticla de ketchup nu trebuie să stea neapărat la frigider

În anul 1876, Henry J. Heinz a brevetat ketchupul, după ce a adăugat roșii la un sos chinezesc antic numit ketsap. Și, cum primul frigider pentru locuințe a apărut pe piață mult mai târziu, la începutul secolului al XX-lea, este clar faptul că vestitul sos a fost conservat în alte condiții.

Când mâncăm acasă la altcineva, avem tendința de a compara obiceiurile gazdelor cu ale noastre. De exemplu, alimentele care sunt sau nu puse la frigider. Unul dintre cele mai discutate produse despre această practică este ketchup-ul, parțial pentru că pasionaților nu le place ca sosul să fie rece.

Pe de altă parte, alții preferă să aibă grijă, în detaliu, de siguranța alimentelor și, prin urmare, păstrează produse precum ketchupul în frigider. Cu toate acestea, în unele restaurante, sosul tronează pe mesele clienților timp de mai multe ore, fără ca produsul să fie alterat.

Ei bine, specialiștii sunt de părere că sticla de ketchup nu trebuie ținută neapărat la frigider, deoarece sosul conține anumiți conservanți care ajută la păstrarea gustului său unic.

Ketchupul are conservanți naturali

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei Heinz, este recomandat să ții produsele la rece, după ce le-ai desigilat, pentru a le menține o calitate cât mai bună, menționând că acest lucru se aplică tuturor produselor lor, inclusiv muștarului, sosului de grătar și tuturor celorlalte sosuri.

Calitatea generală a alimentelor crește dacă le păstrezi la frigider, pentru că refrigerarea produselor încetinește procesul de degradare al acestora.

După cum explică Cynthia James, de la Cornell University Food Center, „la temperatura camerei, microbii cresc și se înmulțesc într-un ritm mai rapid; refrigerarea alimentelor îi încetinește creșterea.”

Ketchupul poate fi, de obicei, scos din frigider pentru o vreme mai îndelungată. De ce? Datorită faptului că aciditatea roșiilor din componență și nivelul ridicat de zahăr acționează sub formă de conservanți naturali.

Prin urmare, în localurile tale preferate, muștarul și ketchupul sunt mereu servite la temperatura camerei. Desigur, brandul încurajează consumatorii să refrigereze sticlele care sunt deja deschise pentru a „menține calitatea produsului”.

Citește și Ce se depozitează, de fapt, pe ușa frigiderului tău. Ai pus alimente greșit în el toată viața