De ce niciun steag din lume nu are culoarea mov. Motivul este cu adevărat uimitor

De ce niciun steag din lume nu are culoarea mov. Motivul este cu adevărat uimitor
Am aflat motivul pentru care nu vezi aproape niciodată mov pe steagurile naționale

O mulțime de țări au adăugat elemente creative la steagurile lor. Regăsim, fie sub forma unui dragon, a unei macete sau a unui vultur cu două capete. Dar un design pe care probabil că nu îl veți găsi, este unul care include mov. Și asta nu pentru că această culoare este considerată universal demodată. Absența sa de pe steaguri are mai mult de-a face cu practicitatea.

Motivul pentru care nu vezi aproape niciodată mov pe steagurile naționale

În prezent, în lume există 196 de țări. Câte dintre steagurile lor naționale au culoarea mov pe undeva pe ele, doar trei. La fel, chiar dacă poți recunoaște majoritatea steagurilor naționale, nu înseamnă că știi de ce anumite culori au fost folosite mai mult decât altele.

De exemplu, movul menționat mai sus este folosit doar în trei steaguri dintr-un motiv foarte bun. Până destul de recent, vopseaua mov era pur și simplu prea costisitoare pentru a fi folosită, chiar și pentru cele mai bogate națiuni.

De fapt, până la descoperirea unei noi formule în 1856, colorantul mov era atât de greu de produs, încât valora mai mult decât greutatea sa în aur. Din acest motiv, chiar și membrii familiei regale și cei mai bogați dintre cei bogați nu îmbrăcau aproape niciodată această frumoasă nuanță.

Cele trei națiuni care au decis să folosească movul pe steagurile lor nu au făcut acest lucru decât după inventarea colorantului produs în masă, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Aceste țări sunt Nicaragua, a doua Republică a Spaniei și, cel mai recent, Dominica.

Psihologia ascunsă din spatele celor mai impresionante steaguri din lume

Când vine vorba de estetica steagurilor, nicio culoare nu a fost folosită mai des decât roșul. De fapt, mai mult de 20% dintre națiunile lumii folosesc într-o formă sau alta această culoare roșie, o alegere care ar putea avea legătură cu sensibilitățile umane de bază.

Simbolismul din spatele culorii roșii variază de la o cultură la alta. Unii o folosesc ca pe o culoare de doliu, alții ca pe o culoare a vitejiei, iar alții ca pe o culoare a sexualității. Dar are un atribut care i-a permis să treacă dincolo de granițele naționale,  este puternică.  Acum, când vine vorba de designul steagurilor, unele țări sunt mult mai creative decât altele.

Să luăm, de exemplu, Nepalul. Acesta este singurul drapel național care nu respectă nici forma dreptunghiulară, nici cea pătrată. Și, la fel ca multe alte țări, 38 mai exact, Nepalul folosește combinația roșu, alb și albastru pentru a-și afișa mesajul simbolic.

Țara a decis să folosească două triunghiuri roșii suprapuse ca mijloc de a arăta cele două religii principale ale sale, hinduismul și budismul. Faptul că cele două forme converg servește drept simbol al păcii, cooperării și armoniei, este spectaculos.

Chimistul William Henry Perkin reușea în 1856 să creeze vopseaua sintetică de culoare mov

Acum că știm de ce atât de puține țări prezintă această nuanță mov, ultra-decadentă, pe steagurile lor, este timpul să afli mai multe despre istoria îndelungată a acestei culori incredibile. Cei de la After Skool au reușit să prezinte mai multe informații despre tot ce înseamnă mov.

Dezvăluirile făcute de aceștia merg mai departe cu investigațiile și spun că, după ce chimistul William Henry Perkin reușea în 1856 să creeze vopseaua sintetică, acesta a devenit extgrem de bogat vânzând vopseaua celor bogați.

Spre finalul secolului al XIX-lea movul devine una din cele mai utilizate nuanțe, când vine vorba de design vestimentar și nu numai. Dar cu toate astea, niciun drapel național nu a abordat această culoare, nici până astăzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI