De ce ne scoatem măselele de minte, de fapt. Ce probleme grave pot cauza

De ce ne scoatem măselele de minte, de fapt. Ce probleme grave pot cauza
De ce ne scoatem măselele de minte

”Molarul de minte” sau ”măseaua de minte” este a treia măsea care erupe în jurul vârstei de 18 ani, vârstă asociată popular cu ”dobândirea înțelepciunii”. Cu toții știm că apariția ei trebuie să ducă rapid și la dispariția acesteia, pentru a preveni problemele asociate cu erupția măselei, iar dacă totuși acestea au apărut, este nevoie să facem urgent ceea ce este corect. Problemele grave pe care le pot cauza dacă nu ne îngrijim de acest aspect.

Măselele de minte: motivul pentru care trebuie să le scoatem

Măselele de minte formează cel de-al treilea și ultimul set de molari, care apare de regulă spre finalul adolescenței. Ele pot fi un bun valoros pentru gură, dacă sunt dinți sănătoși și aliniați corespunzător, altminteri pot genera probleme grave detare, de altfel, ca toate complicațiile din această sferă.

Una dintre neplăceri este infecția, care se produce atunci când o măsea de minte se blochează în osul maxilarului și, de cele mai multe ori, este acoperită de un strat subțire al gingiei, dezvoltând astfel o infecție în jurul acestei zone.

Altă problemă este atunci când acestea se blochează și sunt imposibil de curățat ca la carte, determinând carierea dinților din jurul măselelor. Pot cauza, de asemenea, și chisturi, un sac umplut cu lichid care se formează în jurul coroanei unui molar de minte incisiv. Mai poate slăbi și osul maxilarului.

Explicațiile medicului dentist

„De cele mai multe ori, molarii de minte sunt încovoiați și rău poziționați. Deseori se blochează în spatele celui de-al doilea molar, provocând deplasări, carii, inflamații gingivale. Multe persoane resimt durere și tumefieri în jurul acestei zone la o vârstă fragedă.

În mod frecvent, chiar dacă reușesc să erupă, molarii de minte dezvoltă carii sau afecțiuni gingivale care se pot întinde la toți dinții, deoarece sunt poziționați într-o zonă dificilă de curățat, fapt care permite acumularea de placă bacteriană și tartru. În orice caz, ei sunt asociați cu numeroase probleme.

Din punct de vedere funcționar, ei joacă un rol infim sau niciunul în masticație. În mod normal, există patru molari, câte doi pe fiecare maxilar, însă unii pacienți pot avea mai mulți sau mai puțini. De asemenea, aceștia pot lipsi uneori”, a spus doctorul Panagopoulos Vasileios, într-un interviu pentru Implantodentro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI