De ce miresele nu ar trebui să poarte sandale în ziua nunții. Ce se poate întâmpla dacă nu respecți această tradiție

De ce miresele nu ar trebui să poarte sandale în ziua nunții. Ce se poate întâmpla dacă nu respecți această tradiție
De ce miresele nu ar trebui să poarte sandale în ziua nunții

De ce miresele nu ar trebui să poarte sandale în ziua nunții. Toate miresele își doresc să aibă o zi a nunții cât mai frumoasă și lipsită de întâmplări neprevăzute sau de evenimente ce pot prevesti un viitor nefericit. Ziua nunții vine la pachet cu multe emoții, dar și cu o serie de tradiții și superstiții.

De ce miresele nu ar trebui să poarte sandale în ziua nunții

Multe femei visează la ziua nunții și la cât de frumoase sunt în rochia de mireasă. Întrucât nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu, pe seama acestuia s-au creat, din cele mai vechi timpuri și până în prezent, o sumedenie de superstiții care mai de care mai… prevestitoare de ghinioane. Răspunsul la întrebarea de ce miresele nu ar trebui să poarte sandale în ziua nunții este, de fapt, tot explicația unei superstiții.

Se spune deci că dacă miresele poartă sandale în ziua nunții, chiar și pe timp de vară, norocul le va scăpa printre degete. De fapt, superstiția spune că miresele nu ar trebui să poarte niciun tip de încălțăminte care are un decupaj la nivelul degetelor. Că tot suntem la capitolul încălțăminte, se spune că pantofii de la nuntă se poartă apoi până se strică, pentru a avea o căsnicie puternică și rezistentă. Sunt și alte zone ale țării însă unde se crede că dacă mai încalți pantofii o dată, în afară de ziua nunții, înseamnă că femeia în cauză vrea să se mai mărite o dată.

Se spune că miresele nu trebuie sa poarte sandale in ziua nuntii
Se spune că miresele nu trebuie sa poarte sandale in ziua nuntii

Superstiții despre mirese în ziua nunții

Însă despre nuntă și mirese mai sunt și alte superstiții, mai mult sau mai puțin luate în serios în zilele noastre. Un exemplu de superstiție legată de nuntă este și aceea că ea nu se face în luna mai. Motivul? Se spune că un mariaj legat în luna mai se va risipi la fel de ușor ca petalele florilor de cireș. Aparent, din acest motiv nunțile în luna mai sunt mai rare.

miresele nu ar trebui să poarte sandale în ziua nunții, am aflat. Dar iată că, în ce privește vestimentația și accesoriile lor, mai este o altă superstiție foarte cunoscută. Și anume, se spune că miresele nu ar trebui să poarte nici perle la nunta lor, nici pe rochie, nici în buchetul de flori și mai ales nu la gât, întrucât perlele sunt simbolul lacrimilor și al unei căsnicii triste, presărată cu supărări și drame.

Se crede că viitoarele mirese ar trebui să mai țină cont și de o altă superstiție: aceea de a nu se căsători de ziua lor sau de ziua mirelui, întrucât asta ar putea aduce doar ghinion în căsnicie.

Tradiții și superstiții despre ziua nunții

O altă superstiție care pare să se mai respecte și în prezent este interdicția mirelui de a vedea rochia înainte de nuntă. Deși viitori soți deja locuiesc împreună, din cele mai vechi timpuri se crede că mirele nu ar trebui să vadă rochia de mireasă decât în ziua nunții, atunci când vine cu alaiul să o culeagă pe mireasă.

Și în ce privește cadourile de nuntă pentru miri există superstiții. Una dintre ele spune că nu se dau ceasuri drept cadou pentru mire, întrucât se spune că zilele alături de soț sau de soție sunt numărate. În general, la nunți, nu se consideră de bun augur să faci cadou un ceas.

Verighetele alese de mirese și de miri trebuie să fie și ele în ton cu superstițiile. Astfel, se crede că aceste bijuterii atât de importante ca și simbolistică, nu trebuie să prezinte pe ele prea multe ornamente sau pietre prețioase, ci să fie cât mai fine și netede, ca și concepție și lucrătură. Motivul? Nici căsnicia soților nu va fi lină și netedă, ci va fi la fel de complicată ca și ornamentele de pe verighetă.

Printre alte superstisții extrem de populare printre mirese în ziua nunții se numără și aruncatul buchetului, devenit deja tradiție la orice nuntă. Domnișoara care va prinde buchetul va fi următoarea care se va căsători și tot ea primește voalul miresei.