De ce Mircea Badea plătește cu bani orice cumpără. Motivul pentru care nu își folosește cardul bancar

De ce Mircea Badea plătește cu bani orice cumpără. Motivul pentru care nu își folosește cardul bancar
Realizatorul TV Mircea Badea refuză să facă plăți cu cardul. Iată care este motivul pentru care nu va renunța niciodată la banii cash!

Mircea Badea s-a declarat fan înrăit al plății cash. Asta deși trăim într-o societate în care banii lichizi încep să dispară încet din utilizarea zilnică. Multe persoane optează pentru plata cu cardul atunci când achiziționează un produs sau un serviciu, însă trendul actual vine la pachet cu mai multe pericole. Mircea Badea refuză să facă plăți cu cardul. Iată motivul pentru care moderatorul TV refuză să renunțe la banii lichizi!

Mircea Badea refuză să facă plăți cu cardul

Mircea Badea a reacționat, după ce șeful ANAF a recomandat public plata cu cardul la cumpărături. Lucian Heiuș a explicat românilor că în acest fel sumele de bani achitate pot fi fiscalizate. Șeful ANAF a mai precizat, la acel moment, că în țara noastră sunt peste 590.000 de case de marcat deja conectate la serverele instituției pe care o conduce.

„Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulţi nu cer acest bon. Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulţi ani, plătesc cu cardul şi atunci ştiu foarte clar că în momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă”, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuş.

Declarațiile acestuia nu au rămas trecute cu vederea. Realizatorul de televiziune Mircea Badea, de la Antena 3, a lansat un val de ironii la adresa șefului ANAF, afirmând că cel din urmă este „foarte prolific” și că ar avea mereu „ceva de comunicat”.

De ce este periculoasă plata cu cardul

Moderatorul a arătat că argumentul oferit de Lucian Heiuș cu privire la plata cu cardul nu este foarte convingător. În emisiunea „În gura presei” a fost făcut public inclusiv singurul motiv pentru care Mircea Badea nu va renunța niciodată la banii cash.

„Eu în continuare rămân fan cash, din toate motivele corecte. Doamne, câtă propagandă ineptă a fost: „Mijlocul modern de plată!”. Da, ca să poți fi monitorizat la orice. Absolut! Cred că e modern. În continuare sunt fan cash”, s-a exprimat Mircea Badea în emisiunea „În gura presei” de la Antena 3.

Moderatorul a comentat în aceeași intervenție televizată și problema plafonării prețului la combustibil. Subiectul ajuns pe masa guvernanților s-a transformat, în opinia sa, într-un „spectacol”. Singurul politician care privește problema realist este, potrivit acestuia, fostul premier al României Florin Cîțu.

În prezent, nu există nicio soluție reală care să conducă la rezolvarea crizei prețurilor la carburanți, a susținut Mircea Badea.

„Ceea ce este pentru mine şocant e că dintre toţi oamenii politici care spun ei lucruri şi se îngurguţează cu benzina (Doamne, ce spectacol!), de departe, şi asta e înspăimântător, raţional cât de cât mi se pare domnul Cîţu. Asta e cu adevărat înspăimântător. Domnul Cîţu nu bate câmpii în câteva lucruri pe care le spune cu privire la preţul combustibilului. Restul sunt într-un delir din ăsta bolşevic, diliu complet. Și cumva mie îmi convine asta”, a comentat realizatorul de televiziune de la Antena 3.