De ce Lucian Bode nu a fost amendat pentru nepurtarea măștii la Untold 2021, deși alți români au fost sancționați

De ce Lucian Bode nu a fost amendat pentru nepurtarea măștii la Untold 2021, deși alți români au fost sancționați
De ce Lucian Bode nu a fost amendat pentru nepurtarea mastii la Untold 2021, desi alti romani au fost sanctionati

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fentat regulile sanitare anti-Covid la festivalul Untold 2021, organizat la Cluj-Napoca. Politicianul a fost surprins și fotografiat fără mască de protecție la gură, deși era clar că trebuie să se protejeze, în condițiile în care acolo erau 100.000 de oameni. Halucinant este că liberalul a scăpat de amendă, deși alți români au fost sancționați!

Lucian Bode a sfidat regulile sanitare

Lucian Bode, ministrul de Interne, scapă de amendă pentru că nu a purtat mască de protecție la festivalul Untold. După o lună de la celebrul eveniment, autoritățile locale au stabilit că politicianul nu a încălcat nicio regulă sanitară, anunță Realitatea Plus.

La scurt timp după terminarea festivalului Untold, de la Cluj-Napoca, autoritățile au început să dea amenzi „de ordinul sutelor” pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară. Mai multe fotografii postate pe internet de la primele două zile de festival i-au alertat pe oamenii legii. În aceste imagini s-a putut observa că miile de oameni adunate în fața scenei nu purtau mască de protecție.

Mii de tineri, fără mască de protecție la Untold 2021

În pozele apărute pe pagina de Facebook a festivalului se vede că tinerii nu poartă măști și nici nu respectă distanțarea socială, deși erau condiții asumate de organizatori la primirea aprobării pentru susținerea manifestării.

 „La intrare, fiecare persoană e obligată să poarte mască. Dacă nu are, îi oferim noi. Apoi, însă, fiecare individ e responsabil. Oricum, 80% dintre spectatori sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, spunea Edi Chereji, managerul festivalului.

Ministrul de Interne a scăpat fără amendă

Festivalul Untold a avut loc în perioada 9-12 septembrie, la Cluj-Napoca. La eveniment a fost prezent și ministrul de Interne, Lucian Bode. Politicianul liberal nu a purtat mască de protecție, în timp ce se afla în zona VIP, într-un spațiu al stadionului Cluj Arena. Fotografia a fost dezvăluită de Sindicatul Europol, care îi bate obrazul lui Bode (Vezi FOTO în GALERIE).

Val de revoltă pe internet

Imaginile apărute în spațiul public ar fi fost surprinse într-o zonă unde s-au consumat băuturi non alcoolice și mâncare, masca de protecție nefiind obligatorie în astfel de spații. Totuși, faza în care ministrul Lucian Bode se află în mulțimea de oameni fără mască a stârnit un val de revoltă în mediul online.

„Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție.

Sigur, pentru poza oficială, a folosit-o, dar ulterior și-a dat-o jos. Asta pentru că Legea în România se împarte între „jmecheri” și „fraieri”. Între cei care permit să se organizeze festivaluri cu zeci de mii de oameni care efectiv se iau în brațe în aglomerație și școlile unde nu se permite vizita părinților la prima zi de școală a copiilor lor.

După ce această imagine cu ministrul Bode fără mască a devenit virală, ne întrebăm ce răspuns ar trebui să ofere un polițist din stradă cetățeanului care va fi amendat pentru nepurtarea măștii de protecție și îl va întreba dacă și Bode a fost amendat la UNTOLD pentru aceeași faptă.”, a scris Sindicatul Europol la acel moment, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI