15 iun. 2021 | 08:18

De ce l-a invitat Klaus Iohannis pe Joe Biden în România, de fapt

Politică
De ce l-a invitat Klaus Iohannis pe Joe Biden în România, de fapt
Care este motivul pentru care Joe Biden a fost invitat de Iohannis în România?

Care este motivul pentru care președintele Statelor Unite ale Americii a fost invitat în România? Șefii statelor s-au întâlnit de câteva ori, ocazie pentru Iohannis să-i lanseze invitația către București. Ce discuții s-au purtat între cei doi oficiali?

De ce Klaus Iohannis l-a invitat pe Joe Biden în România?

Președintele România și cel al Statelor Unite ale Americii au avut ocazia de a se întâlni de multe ori. Șeful statului nostru a declarat în cursul zilei de luni că l-a invitat pe Biden în România pentru a continua discuția pe care au avut-o în 2015: “L-am invitat în România, i-am spus că doresc să continuăm discuţia foarte bună din 2015”, a afirmat Iohannis, la Bruxelles, după ce a participat la Summitul NATO.

Mai mult decât atât, oficialul nostru a menționat că a mai avut două discuții scurte de președintele administrației americane. Cel din urmă l-a asigurat că se implică în mod deosebit și foarte mult pentru a sprijini România și Polonia în vederea îmbunătățirii relației:

„Prima a fost chiar la început, unde cu preşedintele Duda am ţinut să îl salutăm pe preşedintele Biden, să ne exprimăm mulţumirea faţă de prezenţa domniei sale în Summitul B9. A fost o prezenţă consistentă, a avut un discurs foarte solid. Şi, evident, am vrut să ne asigurăm că, în continuare, avem un parteneriat strategic foarte solid şi că avem întreaga atenţie a parteneriatului strategic al Statelor Unite ale Americii pentru Flancul Estic.”

“L-am invitat în România. I-am spus că îmi doresc…”

“L-am invitat în România. I-am spus că îmi doresc să continuăm discuţia foarte bună pe care am început-o în 2015. (Atunci) am avut prima întâlnire, atunci a fost vicepreşedintele Biden. Îmi doresc foarte mult să întărim parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire şi m-a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat acestui parteneriat”
Klaus Iohannis

Președintele României a mai declarat că deciziile luate în cadrul Summitul NATO de la Bruxelles răspund intereselor de securitate ale României și pornesc de la procesul de reflecție strategică NATO 2030 ce a fost lansat la Londra în anul 2019.

În acel an au fost stabilite direcțiile majore de acțiune pentru următorul deceniu. Mai mult decât atât, a fost elaborat și un concept strategic în acest sens, iar deciziile de continuare a consolidării posturii militare continuă. El a mai precizat și că atingerea acestor obiective este datorată interacțiunii României cu ceilalți aliați.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Dispare o televiziune cunoscută din România. Nu va mai exista în grila de programe, după ce CNA i-a retras licența
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
Spynews
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Capital.ro
Ceaiul de merișoare, aur pentru sănătate. Are efecte nebănuite asupra organismului
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
2.000 de lei în PLUS la PENSIE! Sute de mii de seniori beneficiază
Mediaflux
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1