18 aug. 2022 | 14:24

De ce însoţitoarele de zbor nu au voie să stea cu părul desprins în avion. Detaliul pe care sigur nu l-ai observat

Diverse
De ce însoţitoarele de zbor nu au voie să stea cu părul desprins în avion. Detaliul pe care sigur nu l-ai observat
Există o linie directoare generală pentru „codul vestimentar”

De cele mai multe ori, când călătorim cu avionul, nu stăm să observăm anumite detalii. Mai ales la însoţitoarele de zbor. Dar, dacă vă macină întrebarea „De ce însoţitoarele de zbor nu au voie să stea cu părul desprins în avion?”, avem și răspunsul. Este vorba de un detaliu pe care sigur nu l-ai observat.

De ce însoţitoarele de zbor nu au voie să stea cu părul desprins în avion?

Un prim răspuns ar fi că, acest aspect estetic, depinde de compania aeriană, dar toate au un anumit cod de înfățișare estetică. Diferența constă în faptul că unele sunt mai ușoare, altele sunt încă stricte.

Companiile aeriene din America de Sud, până în primul deceniu al anilor 2000, aveau un cod strict privind îmbrăcămintea, părul, unghiile și machiajul. În special pentru personalul de cabină și personalul de aeroport erau foarte stricte.

Dacă nu aveau un aspect „standard” puteau primi o notificare. În alte cazuri se ajungea chiar la a  fii trimis acasă pentru o zi.

În prezent, personalul de cabină și însoțitorii de bord trebuie să respecte un standard pentru îmbrăcăminte și coafură. Dar, din fericire, numai este atât de strict.

Unele companii aeriene cer ca femeile din echipajul de cabină să poarte părul legat în timpul serviciului, dar acestea pot avea propriul stil, pentru a nu arăta neglijent.

Un alt exemplu bun este barba, care a fost interzisă în majoritatea companiilor, dar acum este acceptată, atât timp cât este tunsă și în formă bună.

Dacă ne întoarcem la întrebarea principală, un alt motiv pentru care însoţitoarele de zbor nu au voie să stea cu părul desprins în avion, este cel de siguranță.

Cocul le ajută să se protejeze în caz de incendiu, sau în situațiile de criză pentru a putea ajuta pasagerii. Un păr despletit are toate șansele, în caz de incendiu, să ia foc. Iar în a doua situație, poate deveni un element de risc, mai ales atunci când trebuie salvat un pasager.

Vezi și: De ce unele alimente au gust diferit când le consumi în avion. Motivul este surprinzător

Există o linie directoare generală pentru „codul vestimentar al companiei”

Bineînțeles, există o linie directoare generală de care trebuie să țină cont de faptul că nu toți angajații vor respecta regulile. Întotdeauna vor exista „radicali” în toate categoriile sociale.

Conform unei însoţitoare de bord, lungimea părului nu trebuie să depășească gulerul, cel al cămășii sau al sacoului.

„Așadar, dacă aveți părul lung, se sugerează să îl purtați într-un coc, chignon sau împletitură care poate fi înfășurată în jurul său.

Am văzut și chiar cunosc doi însoțitori de bord (bărbat și femeie) care au purtat dreadlocks timp de peste 12 ani. Amândoi le poartă într-un coc frumos, departe de față și aranjate frumos la spate. Arată fabulos.

De asemenea, cunosc și am văzut câteva însoțitoare de bord cu coafuri afro. Unele sunt tunse scurt, altele mediu, iar eu încă nu am văzut una „puțin cam exagerată”… bat în lemn.”, spune însoţitoarea de bord.

Cheia de reținut este următoarea. Indiferent cum poartă părul, însoţitoarele de zbor știu un singur lucru. Îngrijirea personală nu deraiază de la nicio linie directoare sau regulă impusă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro