28 aug. 2023 | 19:36

De ce iese țuica tulbure, de fapt. Marea greșeală care o strică. Unde trebuie depozitată ca să reziste

Diverse
De ce iese țuica tulbure, de fapt. Marea greșeală care o strică. Unde trebuie depozitată ca să reziste
De ce iese țuica tulbure

Țuica este considerat un adevărat medicament de mulți, iar în fiecare toamnă este preparată de români. Protejează inima și combate bolile de stomac și de bilă, dacă este consumată cu măsură. Însă, țuica poate ieși și tulbure dacă nu respectați anumite reguli atunci când o preparați. De ce iese țuica tulbure și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a avea cea mai bună țuică, aflați în rândurile următoare.

De ce iese țuica tulbure, de fapt

Țuica naturală este băutura iubită de toată lumea, iar atunci când este preparată, diverse reacții chimice au loc. Țuica aduce beneficii organismului uman, dar cauzează și probleme, în funcție de cantitatea consumată.

Cu toții vrem ca țuica să fie cât mai limpede, însă există cazuri în care aceasta poate să iasă tulbure. Din fericire, tulburarea se poate înlătura foarte ușor prin filtrare. Cu toate acestea, odată cu substanțele responsabile cu murdărirea distilatului rămân în filtru și arome bune, prin urmare, se reduce calitatea băuturii.

Prin filtrare putem obține un rachiu care poate rezista la diverse temperaturi fără să se tulbure. De asemenea, se poate obține un rachiu limpede și fără filtrare, atât timp cât toți pașii pregătirii rachiului sunt făcuți corespunzător.

Citește și: Trucurile secrete pentru a prepara cea mai bună țuică. Puțini gospodari le cunosc

Unde trebuie depozitate sticlele de țuică naturală

În primul rând, țuica nu se depozitează niciodată în frigider, deoarece se poate tulbura. Trebuie ținut și consumat la temperatura camerei. De asemenea, distilatele cu mai puțin de 45% alcool se tulbură frecvent, mai ales dacă sunt ținute în locuri foarte reci.

De asemenea, la turnarea în sticle, rachiul trebuie să aibă 20 de grade Celsius. Acesta se dilată la cald și se contractă la rece. Prin urmare, 20 de grade Celsius este temperatura la care se măsoară conținutul de alcool și cantitatea îmbuteliată.

După, distilatul trebuie să fie ținut cel puțin câteva săptămâni într-un loc cald și ferit de lumină, deoarece alcoolul și apa trebuie să se contopească. Țuica de calitate trebuie să aibă un gust armonios și blând. Dacă aveți senzație că arde pe limbă și pe gât, înseamnă că țuica nu este de calitate.

Citește și: Ce diferenţe sunt între ţuică, pălincă şi horincă. Detalii pe care mulți români nu le știu

Cum se obține o țuică de calitate

Primul pas pentru a obține o țuică foarte bună este calitatea fructelor și prepararea lor. Fructele trebuie să treacă prin câteva etape înainte de a putea fi fermentate. Cei mai importanți pași sunt: spălarea, îndepărtarea sâmburilor și zdrobirea.

Un alt lucru important de care trebuie să țineți cont este alegerea vaselor în care va avea loc acest proces. În funcție de volumul total al fructelor, vasele pot fi: de lemn, bazine de fermentare sau rezervoare de polstif. Cele din urmă sunt vase de polistiren de înaltă densitate care sunt neutre din punct de vedere aromatic.

De asemenea, distilarea borhotului de fructe este un alt pas esențial. Distilarea reprezintă trecerea unui lichid în stare de vapori, prin fierberea acestuia într-un vas închis și condensarea vaporilor rezultați într-un sistem răcitor. Atunci când vorbim despre băuturile alcoolice, distilarea implică extragerea alcoolului etilic.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Artista celebră care a făcut dezvăluiri dureroase din prima căsnicie: „Nu aveam voie nici măcar să ies din casă!”
Click.ro
Kim Jong Un, prima declarație după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile de legătură cu Coreea de Sud
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Facturi mari la energie. Cum se face eșalonarea plăților
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Marea actriță pe care România a pierdut-o. A strălucit pe ecrane ca nimeni alta
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Doliu pentru Mircea Lucescu! Tragedie la DINAMO și RAPID
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Motivul pentru care Mihai Găinușă și Șerban Huidu nu își mai vorbesc din 2014, după ani de prietenie
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro