Drobul este nelipsit de pe masa de Paște și fiecare familie are propria rețetă de a face acest preparat delicios. Cei care nu sunt fani organe de miel, pot folosi organe de pui, de curcan sau de porc. Dar ca orice alt preparat, și acesta are câteva secrete, așa că dacă te întrebi de ce iese drobul uscat și înecăcios, atunci ai găsit răspunsul. Există un ingredient care dacă lipsește sau e pus în cantități prea mici va face ca drobul să nu iasă suculent și gustos.
Pentru a face drob, ai nevoie de organe de miel, dar și de carne pe care o toci. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru un drob perfect:
Începe prin a curăța ficatul de membrane, pielițe și grăsimi, apoi taie-l în bucăți mai mici. Pune bucățile de ficat în apă cu puțin oțet sau zeamă de lămâie pentru aproximativ 30 de minute, apoi clătește-le bine.
Vezi și: Câte ouă se pun la drobul de pui. Ce trebuie să mai adaugi în compoziție
Toacă ceapa mărunt și călește-o ușor într-o tigaie cu puțin ulei sau unt, până când devine transparentă. După aceea, lasă ceapa să se răcească.
Într-un castron mare, combină carnea tocată de miel, ficatul tocat, slănina afumată tăiată cubulețe, ouăle bătute, ceapa călită răcită, ceapa verde tocată, mărarul și pătrunjelul tocat. Condimentează compoziția cu sare și piper după gust. Adaugă și leușteanul tocat mărunt.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge o tavă cu unt sau ulei. Așază compoziția pentru drob în tavă, nivelând-o cu o spatulă de silicon.
Introdu tava cu drob în cuptorul preîncălzit și coace timp de aproximativ 45-60 de minute, până când drobul capătă o culoare aurie și este bine pătruns în interior.
Vezi și: Drob de pui, reţetă pentru Paşte. Ce să pui în el ca să nu se sfărâme, ingredientul secret
Lasă drobul să se odihnească câteva minute înainte de a-l tăia în felii și de a-l servi.
Dacă ți s-a întâmplat să îți iasă un drob uscat și care te face să te îneci atunci când îl mănânci, asta e din cauza faptului că folosești carne slabă.
Drobul are nevoie de grăsime, pentru că organele tind să fie înecăcioase, mai ales ficatul. Din acest motiv, trebuie să folosești pulpă de miel, care are și grăsime în compoziție.
Dacă folosești piept, acesta are o carne lipsită de grăsime, ceea ce duce la un drob uscat și deloc suculent.
Dacă folosești carne tocată de porc sau vită, asigură-te că aceasta are și un procent de grăsime astfel încât să se lege totul și să nu se transforme într-un preparat foarte comprimat și tare.
Pe lângă pulpă, care conține grăsime, mulți aleg să adauge slănină afumată. Acest ingredient adaugă gust și acea grăsime necesară în preparat. Ea se va topi la cuptor, însă îi va rămâne gustul de afumat și își va lăsa grăsimea în întreg drobul, făcându-l suculent și ușor de mâncat.
Dacă respecți aceste trucuri și folosești o carne mai grasă, drobul tău va ieși perfect delicios și suculent.