Chiftelele sunt unul dintre cele mai iubite preparate. Sunt preferate de toată familia și se pregătesc perfect în orice moment al zilei și la orice ocazie. Chiar dacă par ușor de pregătit, uneori le dau bătăi de cap gospodinelor, care fac o mare greșeală. Află de ce ies tari si care este ingredientul ce distruge textura.
Chiftelele sunt un preparat extrem de simplu și rapid. Se pregătesc ușor, sunt gustoase și potrivite pentru orice masă, dar sunt și anumite greșeli pe care le poți face. Unele gospodine adaugă un ingredient deloc potrivit, care le strică textura complet.
Un ingredient de bază în prepararea chiftelelor este carnea. Dacă dai peste o carne mult prea veche, aspră sau cu prea multă grăsime, vei avea surpriza neplăcută ca acestea să iasă mult prea tari și seci.
O combinație de carne de vită și carne de porc poate aduce o textură și un gust echilibrat. Poți să alegi și carne de pui sau curcan pentru o variantă mai ușoară, totul este să le combini, să nu te rezumi la un singur tip.
Secretul unor chiftele delicioase stă în amestecul de mirodenii. Pentru o aromă bogată, adaugă usturoi tocat fin, ceapă călită, pătrunjel proaspăt și diverse mirodenii precum chimen, coriandru și boia de ardei dulce.
Pentru a obține o textură moale și suculentă, înmoaie o bucată de pâine în lapte și adaugă-o în compoziția de carne tocată. Acest lucru va ajuta la menținerea texturii moi a chiftelelor pe parcursul gătirii.
Atunci când formezi chiftelele, asigură-te că le faci de dimensiuni similare pentru a te asigura că se gătesc uniform. Asigură-te că ai mâinile ude pentru a preveni lipirea compoziției de carne.
Dacă vrei chiftele mai sănătoase, fără ulei, le poți coace în cuptor fără nicio problemă. Asigură-te că le gătești până când devin aurii și se coc în interior.
Dacă vrei să adaugi o notă surprinzătoare chiftelelor tale, încearcă să adaugi umpluturi. Brânza feta, măslinele sau chiar bucăți mici de legume pot aduce un gust interesant.
Chiftelele merg de minune cu o varietate de sosuri. Poți alege un sos de roșii simplu, un sos tzatziki răcoros sau chiar un sos picant pentru un plus de aromă.