Dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios, un adevărat răsfăț culinar, trebuie să ții cont de un truc simplu. Află, din rândurile de mai jos, ce să adaugi în carnea tocată pentru chiftele. Ingredientul pe care îl pun gospodinele cu experiență.
O singură modificare făcută rețetei clasice are rezultate fantastice. Dacă vrei să îți încânți papilele gustative și să îți surprinzi plăcut familia și musafirii cu un preparat delicios, trebuie să apelezi la un truc folosit mereu de cele mai iscusite gospodine.
Dacă adaugi un anumit ingredient în carnea tocată pentru chiftele, vei vedea că ies mai pufoase și mai suculente decât până acum.
Lista clasică de ingrediente pentru chiftele cuprinde următoarele produse:
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune pâine în chiftele. Ingredientul care le face sănătoase, suculente și gustoase
Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești oul cu amidon de cartofi. Este nu doar un agent de legare, dar contribuie și la extinderea fibrelor din carne. În plus, va ajuta chiftelele să rămână moi și gustoase mai multe zile.
Așadar, data viitoare când prepari chiftele, adaugă câte două, poate chiar trei linguri de amidon de cartofi la fiecare 500 de grame de carne tocată.
După ce prepari compoziția și modelezi chiftelele, acestea se pun pe o tavă unsă cu ulei de măsline și să lasă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de jumătate de oră. Merg de minune servite cu garnituri precum cartofi prăjiți, orez, piure sau salată asortată.
Te-ar putea interesa și: Câtă sare se pune la chiftele, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele când le prepară. De asta nu ies gustoase