19 sept. 2022 | 08:10

De ce greșești atunci când îți cumperi o mașină nouă. Explicația oamenilor bogați

Utile
De ce greșești atunci când îți cumperi o mașină nouă. Explicația oamenilor bogați
De ce sa nu iti cumperi masina noua

S-a aflat de ce greșești atunci când îți cumperi o mașină nouă, potrivit milionarilor. Explicația oamenilor bogați este aceea că achiziționarea unui autoturism nou va aduce proprietarului cheltuieli mai mari decât în cazul cumpărării unei mașini second hand. Mai multe amănunte, în articolul de mai jos.

De ce să nu îți cumperi o mașină nouă. Explicația mai multor milionari

Cei care doresc să își cumpere o mașină nouă în această perioadă ar trebui să se mai gândască. Oamenii cu bani îi sfătuesc pe aceștia să-și folosească economiile mai inteligent.

Motivul este acela că achiziționarea unui automobil nou va aduce cheltuieli cu 20% mai mari. Aceasta este concluzia mai multor milionari, în frunte cu David Bach, autorul cărții „The Automatic Millionaire”.

Mașina este second hand după câteva zeci de minute

Milionarii aduc un prim argument că achiziționând o mașină nouă, aceasta, după ieșirea din showroom, pierde 20% din valoare, iar după jumătate de oră de mers, automobilul capătă statutul de second-hand, în contextul în care nu prezintă vreo zgârietură și are la bord doar 100 kilometri. O astfel de mașină nu va mai putea fi vândută la prețul cu care a fost cumpărată.

De asemenea, după un an, mașina poate scădea în preț cu până la 50%. Cei care au trecut prin asta știu ce înseamnă să vinzi o mașină perfectă la doar jumate din banii pe care ai cumpărat-o.

Ce înseamnă cumpărarea unei mașini în rate

Achiziționarea unui automobil în rate este practica folosită de foarte mulți oameni, însă de multe ori, în acesastă situație, se cumpără mașini pe care cumpărătorii nu și le permit, de fapt. Astfel, dacă rata pentru mașină costă mai mult de 30% din venitul lunar, persoana respectivă își va restricționa toate cheltuielile, astfel că viața îi va fi afectată.

De asemenea, dacă ai luat o mașină în leasing nu aștepta termenul stabilit de achitare, în caz că ai adunat niște bani, nu cumpăra ceva inutil, mai bine plătește înainte de termen creditul. Astfel vei economisi bani, pentru că cu cât scurtezi perioada cu atât vei plăti mai puține dobânzi.

Ce mașină este indicat să îți cumperi

Milionarii care au analizat cumpărarea unei mașini noi versus una veche au ajuns la concluzia că automobilele de 2-3 ani, care au un rulaj de până la 30 000 km arată, de regulă, arată foarte bine. În acest fel cumpărătorul va economisi chiar și 60% din prețul unui autoturism nou.

Nu în ultimul rând, experții în finanțe, spun că mașina second-hand este alegerea pentru acei oameni care își cheltuiesc banii cu cap.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro