06 iun. 2024 | 12:21

De ce găluștele pentru supă nu ies mari și aurii. Gospodinele iscusite nu uită niciodată de acest ingredient

Sfaturi Culinare
De ce găluștele pentru supă nu ies mari și aurii. Gospodinele iscusite nu uită niciodată de acest ingredient

Supă cu găluște este o rețetă tradițională românească, adorată pentru gustul său reconfortant și ușurința cu care se prepară. Dar tot secretul sunt găluștele, care trebuie să fie mari și aurii. Află ce să pui în ele ca să-ți iasă cele mai bune.

Cum se face compozitia de găluște

Să faci supă cu găluște e foarte ușor. Ai nevoie de câteva ingrediente simple și de puțin timp liber în bucătărie. Dar tot secretul sunt găluștele care trebuie să fie, în primul rând, pufoase și mari. Și pentru asta trebuie să știi ce să pui în compoziție.

Gospodinele nu uită niciodată să pună un ingredient special care face găluștele mari. Este vorba despre parful de copt. Dar unele folosesc și turmeric. Acest ingredient, specific indian, are o multime de proprietati vindecatoare, fiind considerat cel mai puternic antiinflamator natural. Efectele curcuminei, substanta care se regaseste din belsug in turmeric, sunt comparabile cu cele ale ibuprofenului si a aspirinei, potrivit studiilor.

Și pe lângă aceste ingrediente, trebuie doar să le amesteci foarte bine , să ai răbdare să se umfle grișul și apoi să le fierbi bine, la foc mic de tot.

Ingrediente pentru găluște

  • un ou
  • 5 linguri griș
  • un praf de sare
  • o jumătate linguriță turmeric măcinat
  • o jumătate linguriță praf de copt

Cum se prepară găluștele

Într-un bol, bați oul cu un praf de sare, și turmeric până devine pufos. Grișul se amestecă separat cu praful de copt, apoi se adaugă și se încorporează prin miscări ușoare. Consistența amestecului trebuie să fie una cremoasă, nu prea densă.

Compoziția pentru găluște se acoperă cu folie alimentară și se introduce în frigider pentru 30 de minute înainte de a se adaugă în supă.

Când se pun găluștele în supă

Cu ajutorul unei linguri umezite, ia câte puțin din amestecul de găluște și dă-i drumul în supă. Aceasta trebuie să fiarbă încet în acest moment.

Dar când se pun găluștele în supă, de fapt? Marii bucătari spun că pe lângă compoziție, contează mult și momentul când se pun găluștele în supă. În acest mod, acestea vor ieși pufoase, dar și moi. Iar riscul să fie tari în interior nu mai există. Astfel, găluștele trebuie adăugate la final, doar după ce legumele și carnea au fiert complet.

Apoi, găluștele se mai lasă la fiert la foc mic timp de 10-15 minute. În momentul în care acestea s-au umflat și se ridică la suprafață, înseamnă că sunt gata.

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”