De ce este Messi cel mai mare fotbalist din istorie. Secretul argentinianului: cât de mult își folosește creierul

De ce este Messi cel mai mare fotbalist din istorie. Secretul argentinianului: cât de mult își folosește creierul
Cercetătorii britanici au descoperit că Leo Messi gândește mai multe decât alți fotbaliști atunci când se află pe teren

Anunțul că Leo Messi va pleca de la FC Barcelona ține capul de afiș în presa sportivă din întreaga lume. Starul argentinian a anunțat deja clubul că vrea să plece, iar cele mai mari echipe ale lumii se întrec în oferte. Manchester City pare favorită să semneze contractul cu Leo Messi, dar United, PSG, Inter, Juventus şi chiar Bayern Munchen sunt gata şi ele să facă oferte pentru cel mai bun fotbalist din lume.

Leo Messi este considerat de majoritatea specialiştilor, dar şi a fanilor, cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Asta deşi nu are nici pe departe calităţile fizice ale lui Cristiano Ronaldo. Iar tehnica sa, deşi una sclipitoare, poate fi considerată sub nivelul unor jucători ca Maradona, Ronaldinho şi chiar Neymar. Dar când se trage linie, este greu să pui pe oricare dintre cei menţionaţi peste Messi. Care este secretul lui Messi?

Cercetătorii britanici au descoperit secretul lui Messi! Gândește mai mult decât alți fotbaliști atunci când este pe teren

Iar cercetătorii britanici de la Brunel University au petrecut mult timp pentru a găsi răspunsul la această întrebare. Concluzia a fost simplă. Nu datorită fentelor, a şutului, sau a tehnicii sale este Messi cel mai bun. Ci datorită modului în care îşi foloseşte creierul în timpul meciurilor. Britanicii au făcut un studiu pe 39 de fotbaliști, de nivel diferit. Iar concluzia a fost că activitatea neurologică a lui Messi în timpul meciurilor este mult peste a celorlalți testați.

„Datele pe care le avem despre activitatea cerebrală a fotbaliştilor de top arată că aceasta se amplifică în timpul meciurilor, apărând un proces de anticipare. Credem că aceasta se dezvoltă în timpul antrenamentelor”, a declarat Daniel Bishop.

Iar cei care au lucrat alături de Leo Messi împărtășesc această variantă. Pablo Aimar, fost coechipier cu Messi la naționala Argentinei și un adevărat idol pentru starul Barcelonei a explicat de unde pornește totul.

„Leo Messi se mișcă incredibil de repede. Dar sunt și alți jucători care au viteză. Doar că Messi are un avantaj. El poate să și gândească la același nivel cu mișcările sale. De aici și deciziile pe care le poate lua în fracțiuni de secunde”, a explicat Aimar.

„Mi-ar plăcea să intru în creierul lui Messi. Să îmi dau seama cum poate să facă față acestei presiuni la care este supus. Toată lumea așteaptă de la el să decidă meciuri, iar acest lucru nu poate fi suportat de oricine”, a explicat și Pep Guardiola.