06 dec. 2023 | 21:32

De ce este bine să pui bomboane și acadele în bradul de Crăciun. Mulți români au renunțat la acest obicei

Diverse
De ce este bine să pui bomboane și acadele în bradul de Crăciun. Mulți români au renunțat la acest obicei
De ce este bine să pui bomboane și acadele în bradul de Crăciun. Mulți români au renunțat la acest obicei

Bradul este cel mai important element de Crăciun, care nu lipsește din nicio locuință. Este un simbol al Crăciunului, al sărbătorii, împodobit cu tot felul de ornamente, dar puțini știu ce rol au bomboanele. Află care este tradiția acestora și de ce se pun, de fapt, în pom. Nu te ai fi gândit la asta.

De ce se pun, de fapt, bomboane în brad

Împodobitul bradului este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri, la care participă întreaga familie. Acesta poate fi împodobit după bunul plac, cu ornamentele pe care le preferă fiecare, dar există și decorațiuni pe care trebuie să le cuprindă pentru ca bogăția să se înmulțească în anul care vine.

Bomboanele sunt considerate, de cele mai multe ori, opționale, dar se pare că acestea sunt, de fapt, obligatorii. Puțini știu că ele nu sunt decât un moft și că au legătură cu arta feng-shui. Acest element de decor nu ar trebui să lipsească din pomul de Crăciun al niciunei case.

Se spune că bradul în sine este un element al bogăției, al fericirii și respectului față de Nașterea Domnului. Pentru a avea cu totul un efect miraculos, nu uita să pui în el detaliile care pot face diferența și îți vor aduce un an nou plin de reușite financiare.

Totuși, există un aspect pe care foarte puțini îl iau în considerare, dar care poate să aducă un venit semnificativ – ceva atât de simplu încât vei fi uimit că nu l-ai implementat mai devreme. Pe lângă globulețe, instalație sau beteală, mai este un element ce nu trebuie să lipsească.

Este vorba despre bomboane. Dulciurile au o semnificație semnificativă în Feng Shui, iar plasarea lor pe un copac poate cu siguranță să sporească bogăția în anul 2024. Fie că este vorba despre celebrele bomboane de ciocolată învelite în folii viu colorate sau acadele, oricare dintre ele are același efect puternic pentru cei ce cred în această artă.

Tradiția bomboanelor de brad

Bomboanele reprezintă un semn esențial al abundenței în Feng Shui. Conform acestei credințe, ele sunt asociate cu prosperitatea prin intermediul unor modalități benefice și prietenoase pentru întreaga familie.

Mai exact, se crede că atracția banilor se realizează prin căi care implică muncă bine plătită, bonusuri surpriză și recunoașterea eforturilor depuse. Prin urmare, veniturile vor fi nu doar binevenite, ci și dulci pentru tine și cei dragi, atât timp cât utilizezi bomboanele ca un fel de magnet pentru atragerea prosperității

Află și: De ce e bine să pui frunze de dafin la baza bradului de Crăciun. Detaliul care îţi poate schimba viaţa

Puțini sunt cei care știu că obiceiul de a atârna bomboane în bradul de Crăciun are o istorie veche de peste 300 de ani, inițiindu-se în orașul Lyon din Franța. Totul a pornit de la un maestru patiser și ciocolatier numit Papillot, care a creat primele bomboane trase în ciocolată.

Unul dintre ucenicii săi, îndrăgostit de o tânără care locuia deasupra cofetăriei, a început să fure ingrediente din care îi confecționa mici daruri dulci. Tânărul împacheta acele bomboane în hârtie colorată, adăugând versuri și scrisori de dragoste, pe care le oferea apoi fetei de care se îndrăgostise.

Cu toate acestea, a sosit un moment în care Papillot, maestrul patiser și ciocolatier, a descoperit că ucenicul său îl furase, motiv pentru care l-a concediat. Cu toate acestea, ideea tânărului i-a plăcut lui Papillot și a decis să o adopte într-o mare măsură. Cu toate acestea, a ales să renunțe la mesajele de dragoste.

Așa că a luat naștere tradiția bomboanelor în bradul de Crăciun, totul pornind de la o poveste emoționantă de dragoste. Papillot a îmbrăcat bomboanele în hârtie colorată pe care scria mesaje amuzante, ghicitori sau jocuri de cuvinte.

Rapid, aceste bomboane au devenit populare în special în timpul sărbătorilor de iarnă, evoluând în ceea ce numim astăzi bomboane de pom. Pe parcurs, Papillot a început să utilizeze staniolul pentru a înveli bomboanele, conturând astfel forma pe care o recunoaștem în prezent.

Cele mai frumoase tradiții de Crăciun

În noaptea de 23 spre 24 decembrie, în anumite regiuni ale țării, are loc masa de ajun dedicată sufletelor celor decedați. Această masă cuprinde alimente de post, iar preotul este invitat să participe, să deguste aceste preparate și să le binecuvânteze.

Te-ar putea interesa și: De ce e bine să pui frunze de dafin la baza bradului de Crăciun. Detaliul care îţi poate schimba viaţa

În această perioadă începe minunata tradiție a colindelor de Crăciun, care anunță Nașterea Domnului. Conform legendei, Dumnezeu a adus colindele pe pământ special pentru a ne elibera de păcate, iar atunci când aceste cântece nu mai sunt auzite, se spune că diavolii vor pătrunde pe pământ.

Colindătorii, în schimbul colindelor lor, sunt răsplătiți cu covrigi, mere, nuci și turte speciale numite „scutecele lui Hristos”. În zilele noastre, adesea, aceștia primesc și bani pentru interpretarea colindelor. Inclusiv la masa de Crăciun, este considerat benefic să ascultăm colinde, deoarece ele aduc armonie în relațiile dintre oameni și belșug în case și pe ogoare.

Conform tradiției de Ajunul Crăciunului, este considerat nefavorabil să se arunce gunoiul din casă și să se împrumute lucruri. Pentru fetele nemăritate, există credința că pot să-și vadă viitorul soț în vis dacă așază noaptea la fereastră bucăți mici din toate preparatele pregătite pentru sărbătoarea Crăciunului.

De asemenea, pentru a avea această viziune, fetele trebuie să țină un post negru. Această practică este în vigoare în anumite regiuni ale țării. În alte zone, pentru a-și vedea ursitul, fetele lasă peste noapte afară puțin din toate felurile de mâncare pregătite, iar ursitul este așteptat să vină și să guste din aceste delicatese, oferind astfel posibilitatea fetelor să-l vadă în vis.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar AZI de Sfântul Ștefan pentru a-ti merge bine tot anul
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cum dau autoritățile apă la moară fanilor teoriei conspiraționiste Chemtrails
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
Luna ianuarie aduce vreme complet neobișnuită. Ce ne așteaptă
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Este ordin de la UE pentru toți șoferii din Europa! Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
ANUNȚ despre PENSIILE DIN IANUARIE! ÎNGRIJORĂRI pentru PENSIONARI
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro