05 nov. 2024 | 14:42

De ce este atât de important ca pasagerii unui avion să stea exact pe locurile care le-au fost atribuite

Utile
De ce este atât de important ca pasagerii unui avion să stea exact pe locurile care le-au fost atribuite
De ce este atat de important ca pasagerii unui avion sa stea exact pe locurile care le-au fost atribuite

V-ați întrebat vreodată de ce este important ca fiecare pasager să ocupe locul atribuit de compania de zbor? Unii chiar se supără atunci când personalul aeronavelor le interzice să ocupe un alt loc. Vezi în rândurile de mai jos care este motivul.

De ce este important ca pasagerii să stea pe locurile care le-au fost atribuite

Pasagerii ocupă în general locurile alocate de compania aeriană cu care zboară. Mai sunt însă și excepții, călători care vor să ocupe un loc lăsat liber sau să stea lângă cineva apropiat. Dar v-ați întrebat vreodată de ce este important ca fiecare să ocupe locul atribuit?

Unii călători ar putea crede că acest lucru se datorează faptului că compania aeriană are o diagramă care arată cine stă unde, care ar fi informații utile în caz de urgență. Nu este cazul, însă, mai ales la aeronavele mai ușoare, distribuția greutății umane este luată în considerare înainte ca avionul să părăsească solul, iar alocarea scaunului dvs. joacă un rol important. Se face pentru a se asigura că aeronava este echilibrată în orice moment și distribuția neuniformă a greutății nu afectează stabilitatea aeronavei în timpul zborului. Citește și Cele două zile în care este bine să cumperi biletele de avion dacă pleci din România. Intervalul orar în care sunt cele mai ieftine

Centrul de greutate, foarte important

Potrivit ofițerului șef de operațiuni de zbor și siguranță al Air New Zealand, căpitanul David Morgan, asigurarea că toată lumea este pe locul lor corect este legată de „învelișul centrului de greutate” (COG) al unei aeronave. Deoarece toate aeronavele vin cu un plic COG calculat de producător, operatorii trebuie să se asigure că greutatea totală adăugată avionului înainte de decolarea unui zbor nu depășește acești parametri.

Desigur, dacă un singur pasager este mutat în sus sau în jos câteva rânduri într-un avion uriaș este puțin probabil să provoace o problemă la decolare. Dar pentru o aeronavă de mici dimensiuni, acest lucru contează destul de mult. Citește și De ce nu ar trebui niciodată să folosești buzunarul scaunului din avion. Toți pasagerii fac greșeala asta

”Centrul de greutate ar trebui să fie undeva spre spatele aeronavei, deoarece avioanele produc mai puțină rezistență în acest caz. Procesul de proiectare a aeronavei implică estimarea greutăților, performanței, sarcinilor structurale, aerodinamicii, comenzilor și propulsiei.
Odată ce tot combustibilul, bagajele și pasagerii au fost contabilizați, calculele încep pentru a determina unde este centrul de greutate, pe baza distribuției exacte a tuturor acelor greutăți. Piloții primesc apoi ceea ce este cunoscut sub numele de „foaie de încărcare”, care include aceste informații esențiale, care pot afecta forța și viteza de decolare. Este important ca centrul de greutate al aeronavei să fie de fapt acolo unde ne așteptam să fie din calcule”, a declarat ăpitanul David Morgan.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
VIDEO Imagini filmate în avionul Azerbaijan Airlines, chiar înainte de prăbușire. 29 de oameni au supraviețuit
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Alertă pentru turiști. Fenomene meteo neobișnuite pe Valea Prahovei
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Am pierdut cel mai mare actor din toate timpurile. A fost unic. Niciodată nu va fi uitat
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
TRADIȚII în a DOUA ZI de CRĂCIUN! E INTERZIS ASTĂZI
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro