De ce era nevoită Alexandra să facă autostopul și de ce continua să studieze în vacanță: ce vis avea adolescenta

De ce era nevoită Alexandra să facă autostopul și de ce continua să studieze în vacanță: ce vis avea adolescenta

Alexandra Măceșanu, adolescenta în vârstă de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, a murit după ce a fost răpită și ucisă de bărbatul care oprise să o ia cu mașina. Tânăra făcea autostopul și se pregătea, chiar și în vacanță, pentru visul său.

Cazul Alexandrei Măceșanu, adolescenta în vârstă de 15 ani din Dobrosloveni, ucisă cu brutalitate, scoate la lumină mai multe hibe ale sistemului românesc. Tragedia arată, de fapt, că multe instituții din România fie nu vor, fie nu pot să aibă grijă de cetățeni.

Imediat după ce s-a aflat că tânăra a fost ucisă cu brutalitate, chiar dacă a sunat de trei ori la 112, întreaga țară s-a revoltat. Și s-a revoltat pe bună dreptate.

Ce vis avea Alexandra și de ce era nevoită să facă autostopul

Ce vis avea Alexandra Macesanu si de ce era nevoita sa faca autostopul

Alexandra Măceșanu avea 15 ani și se pregătea să dea Bacalaureatul. Ea plecase din localitatea Dobrosloveni către Caracal pentru a merge la meditații.

Tânăra se pregătea pentru examenul de Bacalaureat, iar profesorul care o pregătea era din Caracal. La întoarcere, tânăra a fost nevoită să facă autostopul și să se urce în mașină cu necunoscuți pentru că…nici nu avea altă opțiune.

Niciun autobuz și niciun alt mijloc de transport în comun nu circula între cele două localități. De altfel, multe dintre dintre rutele interjudețene din Olt au fost desființate.

Așa a ajuns tânăra să fie ucisă de Gheorghe Dincă, bărbatul în mașina căruia s-a urcat pentru a se întoarce acasă. Pentru că nu avea altă opțiune.

Între timp, a fost demis și prefectul județului Olt, după cum anunța, vineri seara, ministrul de Interne, Nicolae Moga. De asemenea, a fost demis și șeful Poliției Române. Dar pentru Alexandra, a fost oricum prea târziu. 

„Lucrurile  n-au fost așa cum ar trebui să fie, este singurul lucru pe care pot să vi-l spun la ora asta. Motiv pentru care am propus demiterea șefului Poliției Române, care este lângă mine, demiterea prefectului județului, care trebuia să colaboreze cu Inspectoratul de aici, da? De asemenea, avem înlocuitor….Unde e dl. Dragnea?.. încă de astăzi dl. Dragnea, locțiitorul dlui… inspector-șef general îl va înlocui imediat pe dl. Buda”
Nicolae Moga, ministru de Interne

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI