De ce e Dacia Duster mai scumpă în România decât în alte țări

Prețul de pornire al modelului Duster, al celor de la Dacia, e mai mare în România decât în Franța sau Marea Britanie. La prima citire, ai vrea să dai fuga să-ți cumperi modelul de acolo, nu-i așa?

În România, modelul Dacia Duster pornește, în varianta de bază, de la 13.000 de euro. În același timp, însă, același model are în Marea Britanie un preț de pornire de aproape 10.000 de lire sterline, adică echivalentul a 11.500 de euro, potrivit ProMotor.

Iar în Franța, modelul de bază costă 11.900 de euro.

De ce costă mai mult în România modelul Duster

Există o explicație pentru care modelul Duster costă mai mult în România, așa că nu te grăbi să pleci să ți-l cumperi din afară.

Modelul de bază Duster din România, Essential, are deja din fabric aer condiţionat, computer de bord, radio cu port USB, conexiune Bluetooth şi comandă pe volan. De asemenea, mai vine echipat cu roată de rezervă de dimensiuni reduse, ESP, ABS, airbag-uri frontale şi cortină şi diferite elemente de personalizare la exterior.

La francezi sau la britanici nu o să găsești așa ceva.  Dacă îți cumperi un Duster de acolo, el vine într-o variantă foarte „săracă” și s-ar putea să te coste mai mult să ți-l echipezi după bunul plac.

În România, Dacia Duster porneşte de la un nivel de echipare superior, iar dotările oferite în varianta de bază sunt mai consistente. Varianta de echipare Essential e disponibilă doar în România.

În Marea Britanie,  nivelul de bază este unul inferior, denumit Acces, cu dotări inferioare variantei următoare, Essential. Dotările variante Acces sunt extrem de limitate: îl primești doar cu un computer de bord, geamuri faţă electrice, limitator de viteză, ABS, asistent la frânarea de urgenţă, Hill Start Assist, airbag-uri și…cam atât.

Reține, așadar, că nu ai nici măcar aer condiționat.

Varianta Essential în Marea Britanie începe de la 13.491 de euro, așadar mai scump decât în România,  şi vine cu dotări mai consistente.

La fel se întâmplă şi în Franţa, unde modelul de bază este denumit simplu Duster, iar dotările de bază sunt geamuri electrice faţă, lumini de zi cu LED, ABS, ASR, ESC, Hill Start Assist, asistent la frânarea de urgenţă, airbag-uri, computer de bord şi limitator de viteză.

Varianta Essential în Franţa începe de la 13.850 de euro şi are, de asemenea, dotări mai consistente. Dotări pe care le găsești deja pe varianta vândută în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI