De ce e bine să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Rezultatul este extraordinar

de: Bișinicu Andreea
29 03. 2022

Gospodinele găsesc tot felul de trucuri interesante pentru a-ți face viața cât mai ușoară. De exemplu, știai că apa în care fierbi cartofii nu trebuie aruncată ulterior? Mai mult de atât, în apă este recomandat să pui puțin oțet, pentru ca mâncarea să arate cât mai bine.

De ce trebuie să pui oțet în apa în care au fiert cartofii

Știai asta? Când gătești cartofii pentru a prepara o salată de boeuf, tot ce trebuie să faci este să pui puțin oțet în apă când fierbi barabulele. De ce? Pentru că oțetul face ca legumele să formeze o crustă subțire, care îi ajută să-și mențină forma.

Indiferent că fierbi cartofii pentru orice alt deliciu culinar, cartofii pai, chiar și făcuți la cuptor, pot deveni fragezi la interior și crocanți la exterior.

Atunci când vrei să prepari cei mai buni cartofi prăjiți ca la restaurant, cei prăjiți în ulei trebuie să fie mai întâi fierți în apă cu câteva linguri de oțet alb și sare. Apoi, aceștia se scurg și se feliază. Se pune o tigaie cu mult ulei la încins și se prăjesc cartofii până când devin aurii.

Oțetul alb din timpul fierberii frăgezește cartofii, iar sarea îi ajută să elimine excesul de amidon și să nu se lipească unii de alții în tigaie. Încearcă și tu acest truc, cât de curând posibil. Nu uita, la final, să îi pui pe fâșii de hârtie prosop, pentru a-i scurge bine de ulei.

Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie în apa în care fierb cartofii

Dacă nu ai oțet la îndemână, nu e nicio problemă. Poți folosi oricând zeamă de lămâie în apa în care fierb cartofii, iar rezultatul va fi la fel de bun.

Atunci când te zorești să pleci undeva, însă ai poftă de cartofi fierți sau de un piure delicios, poți apela la un truc genial.

Gospodinele au împărtășit o rețetă care o să te facă să nu mai petreci prea mult timp în bucătărie. Cartofii tăi sau alte legume o să fie gata în 10 minute, astfel că multă lume o să își dorească să îți afle secretul.

Trebuie să pui legumele într-o pungă de plastic, apoi să adaugi 100 ml de apă. Leagă bine punga pentru ca să nu intre aer. Aceasta trebuie să fie lăsată într-o farfurie și înțepată în mai multe locuri folosind o scobitoare. Lasă totul în cuptorul cu microunde timp de 10-12 minute la cea mai mare putere.