12 mai 2023 | 12:53

De ce copiii Reginei Camilla nu vor primit titluri regale. Detalii neaşteptate din familia soţiei Regelui Charles

Diverse
De ce copiii Reginei Camilla nu vor primit titluri regale. Detalii neaşteptate din familia soţiei Regelui Charles
Regina Elisabeta a II-a a numit-o pe Camillei regină consort

Pe 6 mai 2023, Regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla, au devenit oficial, regele și regina Marii Britanii. Într-o fastuoasă manifestație, cei doi au fost unși în celebra catedrală Westminster Abbey, în prezența membrilor Familiei Regale și a sutelor de invitați. Dar, în ciuda acestui fapt, se pare că nu se va pune problema unor titluri regale pentru copiii Reginei Camilla din prima căsătorie. Citește mai departe și află de ce copiii Reginei Camilla nu vor primit titluri regale.

S-a aflat de ce copiii Reginei Camilla nu vor primit titluri regale

Cei doi copii ai Camillei, noua regină încoronată pe 6 mai, Tom și Laura s-au alăturat fraților lor vitregi regali la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Alături de soțul său, Camilla a fost încoronată regină consortla Westminster Abbey. Iar acum, mulți se întreabă dacă copiii ei vor moșteni titluri regale.

După cum se ște, membrii familiei regale britanice au primit titluri noi sau suplimentare după moartea reginei Elisabeta a II-a în septembrie anul trecut, când Charles a devenit automat noul monarh, dar nu este cazul copiilor Camillei, Tom Parker Bowles și Laura Lopes. Mai trebuie menționat că Familia Regală își împarte copiii cu fostul soț Andrew Parker Bowles.

Deoarece Camilla și-a obținut titlurile regale prin căsătoria cu regele Charles, și nu prin linie de sânge, acestea nu se transmit automat copiilor sau nepoților ei. De asemenea, rudele ei nu se află în linia de succesiune la tron, ci doar membrii familie din partea Regelui Charles al III-lea, în speță Prințul William, dar și restul, excepție făcând Prințul Harry care a renunțat la toate îndatoririle Casei Regale.

Vezi și: Ce era, de fapt, silueta misterioasă apărută la încoronarea Regelui Charles. S-a spus că ar fi fost Meghan Markle deghizată. Nimic mai fals!

Regina Elisabeta a II-a și numirea Camillei ca regină consort

Conform presei britanice, singurul mod în care Tom și Laura pot obține titluri regale este dacă regele le oferă astfel de titluri. După ce Camilla și Charles s-au căsătorit în 2005, Palatul Buckingham a anunțat că soția lui Charles, Camilla, va prelua titlul de Prințesă Consort după ce Charles va urca pe tron. Cu toate acestea, regina Elisabeta și-a exprimat ulterior dorința ca soția moștenitorului la tronul Marii Britanii aibă titlul de regină consort.

Într-o scrisoare făcută publică cu o zi înainte de împlinirea a 70 de ani de la urcarea sa pe tron, regretatul monarh a scris: „Când, la împlinirea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie; și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub numele de regina consort, în timp ce își va continua propriul serviciu loial.

Vezi și: Cum ar fi obligat-o Charles pe Regina Elisabeta să o accepte pe Camilla. Aşa a primit acordul de a fi numită „Regină consoartă”

După decesul reginei, Charles a devenit regele Charles al III-lea, deoarece a călcat pe urmele mamei sale și a ales să-și păstreze numele de naștere, Camilla a devenit regina consort, iar prințul William și Kate au devenit prințul și prințesa de Wales. Cei trei copii ai cuplului sunt acum Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis de Wales. Copiii prințului Harry și ai ducesei Meghan au primit, de asemenea, titluri noi, fiind acum numiți Prințul Archie și Prințesa Lilibet, dar copiii Reginei Camilla nu au primit niciun titlu.

„Nu cred că acest lucru se va schimba, chiar dacă mama lor este acum regina consort”

Așa cum spuneam la început, titlurile regale ale Camilei se datorează căsătoriei sale cu Charles și nu vor fi transmise copiilor sau nepoților ei. Nici copiii ei nu se află în linia de succesiune la tron. Titlurile regale se transmit doar pe linie de sânge. Singurul mod în care Tom și Laura ar putea avea titluri ar fi dacă acestea le-ar fi acordate. În ceea ce privește subiectul dacă Tom și Laura vor primi sau nu titluri regale, profesorul Judith Rowbotham a declarat înainte de ceremonia de Încornore din 6 mai:

„Nu văd cum s-ar putea schimba acest lucru, chiar dacă mama lor este acum regina consort. Dacă ar fi vrut cu adevărat și ar fi făcut presiuni în acest sens, l-ar fi putut convinge pe actualul rege Charles să facă lobby pentru un titlu.

Dar acesta este ultimul lucru pe care și-l doreau, oricare dintre ei”.

La ceremonia de încoronare familia reginei Camilla a avut un rol important. Trei dintre nepoții ei, Freddy Parker Bowles, fiul lui Tom, și Gus și Louis Lopes, fiii gemeni ai Laurei, au servit ca paji de onoare, iar sora ei, Annabel Elliot, a fost una dintre doamnele de onoare.

Cred că oricine ar fi nerăbdător la o ocazie de o asemenea importanță din punct de vedere istoric”, a declarat recent Tom într-o apariție într-un podcast despre mama sa la încoronare, recunoscând că ar fi îngrozit dacă „ar trebui să iasă de acolo purtând un fel de veșminte antice.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro