27 sept. 2023 | 12:04

De ce au un cerc husele de Iphone. Funcția secretă pe care o are, de fapt. Mulți utilizatori habar nu au cât de utilă este

Diverse
De ce au un cerc husele de Iphone. Funcția secretă pe care o are, de fapt. Mulți utilizatori habar nu au cât de utilă este
Tot ce nu știai despre aceste telefoane

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce au un cerc husele de Iphone și la ce folosesc acestea, trebuie să știi că este una dintre funcțiile foarte importante pe care acest telefon le are. Nu mulți cunoscut acest secret bine păstrat, însă cei care îl știu profită la maximum de practicalitatea lui. 

Are iPhone nevoie de husă sau nu?

Întrebarea dacă un iPhone are nevoie de o carcasă a fost dezbătută încă de la lansarea dispozitivului în 2007. Pe de o parte, unii susțin că iPhone este fabricat cu un design robust și durabil care oferă suficientă protecție împotriva uzurii zilnice. Alții sunt de părere că husele de telefon sunt esențiale pentru a proteja un iPhone împotriva zgârieturilor, a loviturilor, a căzăturilor și a altor daune potențiale. 

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă înfăşori un telefon mobil în folie de aluminiu. Detaliul de care habar nu aveai până acum

Cel mai evident beneficiu de a avea o husă pentru iPhone este protecția pe care o oferă. Chiar și cu designul său robust, iPhone-ul este totuși susceptibil la deteriorări cauzate de uzura zilnică. 

iPhone-urile sunt cunoscute pentru tendința lor de a suferi crăpături ale ecranelor. Modelele mai noi de iPhone sunt puțin mai rezistente la fisuri decât modelele mai vechi, dar orice cădere sau lovitură poate duce în continuare la crăparea ecranului. 

Folosirea unei carcase de telefon bine construite este cea mai bună modalitate de a îți telefonul proteja împotriva acestui tip de deteriorare. Carcasa telefonului va absorbi impactul unei căderi sau al unei lovituri și va împiedica telefonul să se spargă.

Dacă ai un iPhone nou și te-ai întrebat care e treaba cu cerculețul de pe husă, atunci iată răspunsul.

De ce au un cerc husele de Iphone. Funcția secretă pe care o are, de fapt

Dacă ți-ai cumpărat un iPhone în ultimii doi ani și ai vrut o carcasă transparentă pentru a-i pune în evidență culoarea sau designul, probabil ai observat un model circular pe spate. 

Care nu numai că ar obstrucționa vederea telefonului, dar probabil că ar fi atras câteva priviri confuze din partea familiei și a prietenilor. Deci, ce este acest cerc alb și de ce l-a pus Apple pe carcasele lor transparente? Ei bine, în interiorul cercului alb sunt ascunși o serie de magneți mici concepuți pentru a atașa o varietate de accesorii la iPhone. 

Apple îl numește MagSafe și a fost introdus odată cu iPhone 12 în 2020. Deși funcția își împarte numele cu MagSafe de pe MacBook Pro și MacBook Air, este de fapt o tehnologie complet diferită. 

MageSafe de pe iPhone a fost concepută pentru a face mai ușoară încărcarea wireless. Deoarece dispozitivul s-ar prinde magnetic de o suprafață de încărcare compatibilă, poziționând perfect bobina sa internă cu cea din interiorul încărcătorului asigurând o viteză și o eficiență optime de încărcare.

Dar dacă iPhone-ul în sine are acest cerc de magneți, de ce are nevoie și carcasa lui de ei? Ei bine, pentru că husa, acoperind magneții, i-a făcut pe aceștia mai slabi. Așa că Apple a adăugat magneți la toate carcasele sale pentru a asigura o experiență uniformă la conectarea la încărcătoarele sau accesoriile MagSafe, indiferent dacă aveai sau nu o carcasă. 

Acum au existat teste care demonstrează că magneții interni ai iPhone-ului încă funcționează prin intermediul unei carcase. 

Așadar, încărcarea fără fir cu MagSafe ar fi în continuare utilă, dar lucrurile devin puțin mai riscante dacă ne gândim la accesorii.

Ce se întâmplă dacă nu ai o astfel de husă

Dacă nu ai o carcasă pentru iPhone cu magneți suplimentari, atunci produse precum portofelul MagSafe sau bateria MagSafe au mai multe șanse să cadă în buzunar sau chiar în mână din cauza puterii magnetice reduse. Ca să nu mai vorbim de riscul de a-ți atașa iPhone-ul la un suport auto MagSafe în timp ce treci peste denivelări sau faci viraje bruște.

Vezi și: Anunț important pentru utilizatorii de iPhone. În iulie 2023 Apple îți va șterge anumite fotografii din telefon, despre ce este vorba

Utilizarea unei carcase fără cercul de magneți face ca dispozitivul să aibă mai multe șanse de a cădea și, poate, să sufere daune sau pur și simplu să provoace frustrare. 

Așadar, deși mulți oameni consideră cercul MagSafe al iPhone-ului o chestie inestetică mai ales pe carcasa transparentă, este un compromis pe care Apple a trebuit să îl facă pentru a asigura o experiență sigură și consecventă pentru utilizatori.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Artista celebră care a făcut dezvăluiri dureroase din prima căsnicie: „Nu aveam voie nici măcar să ies din casă!”
Click.ro
Kim Jong Un, prima declarație după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile de legătură cu Coreea de Sud
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Medicamentele care te pot lăsa fără permis auto. Lista actualizată
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Marea actriță pe care România a pierdut-o. A strălucit pe ecrane ca nimeni alta
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Doliu pentru Mircea Lucescu! Tragedie la DINAMO și RAPID
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Motivul pentru care Mihai Găinușă și Șerban Huidu nu își mai vorbesc din 2014, după ani de prietenie
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro