01 feb. 2024 | 18:45

De ce au pisicile o obsesie pentru măsline? Motivul pentru care adoră aceste gustări

Diverse
De ce au pisicile o obsesie pentru măsline? Motivul pentru care adoră aceste gustări
Specialiștii în analiza comportamentului animalelor de companie au dezvăluit motivul pentru care pisicile sunt obsedate de măsline.

Dacă ai scăpat vreodată o măslină pe podea, este posibil să fi fost surprins de cât de mult i-a plăcut pisicii tale. Nu doar ca element de joacă, ci și ca gustare. Ce mulți stăpâni de animale de companie nu știu este motivul pentru care felinele sunt obsedate de aceste alimente. Ce este atât de special la ele.

Ce spun specialiștii despre consumul de măsline în cazul animalelor de companie

Ești stăpânul unei feline? Probabil nu știi, însă pisica ta este, chiar dacă ai observat sau nu acest lucru, în mod natural atrasă de măsline. Poate o pisică să mănânce măsline în condiții de siguranță, fără a-și deteriora starea de sănătate? Ce spun experții.

Specialista Patricia Squillace, medic șef la Veterinary Care Group, a vorbit despre ce se întâmplă cu animalul de companie, în cazul în care mănâncă prea multe măsline. Acestea ar putea să conducă la deteriorarea stării de sănătate. Experta a explicat și motivul pentru care felinelor le plac măslinele.

Te-ar putea interesa și: Cât de sănătos este să-ți hrănești pisica cu mâncare vegană, de fapt. La ce concluzie au ajuns cercetătorii

Ai observat că pisicii tale îi plac măslinele?

O mică gustare de măsline pe ici și pe colo nu va face rău, probabil, pisicii tale. Nu este recomandat însă să îi oferi prea multe astfel de alimente sub formă de hrană. În cel mai bun caz, ar putea fi vorba despre anumite probleme la nivelul stomacului, din cauza cantității bogate de sodiu.

„Măslinele nu sunt toxice pentru pisici, dar există motive pentru a limita sau a evita să le hrănești pisicilor tale cu aceste alimente. Măslinele se lasă frecvent în saramură și, prin urmare, sunt bogate în sodiu.

Deci, ele au potențialul, dacă sunt ingerate în cantități suficient de mari, de a provoca, în cel mai bun caz, probleme de stomac și/sau diaree și, în cele mai grave cazuri, dezechilibre metabolice care ar putea fi fatale”, a explicat specialista.

În ce stare ar trebui consumate măslinele de către pisici

Măslinele pot fi combinate cu alte ingrediente ce pot să fie toxice pentru pisica ta, cum ar fi usturoiul, spun specialiștii în domeniul veterinar. Asigură-te că, dacă animalul tău de companie mănâncă măsline, ele sunt cât se poate de simple.

De asemenea, este bine să ții cât mai departe de animalele de companie măslinele care prezintă sâmburi. Astfel de alimente pot să provoace sufocarea în cazul felinelor, potrivit lui Patricia Squillace, medic șef la Veterinary Care Group.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci hrană pentru pisici. Atenție mare!

De ce au pisicile o obsesie pentru măsline

Motivul pentru care pisicile adoră măslinele, în mod deosebit pe cele de culoare verde, este că prezintă în compoziție izoprenoide. Acestea sunt foarte similare cu o substanță chimică activă din iarbă, cunoscută sub denumirea de nepetalactonă. Rolul său este de a atrage animalul de companie.

Măslinele nu reprezintă singura hrană de care felinele pot fi obsedate. Același tip de comportament îl dezvoltă pisicile și nu numai pentru orice prezintă în compoziție izoprenoide sau nepetalactonă, spun specialiștii în comportamentul animalelor de companie.

Parteneri
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Se poate și mai rău la nivel de vreme. Temperaturile scad în continuare
EVZ.ro
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
Spynews
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Capital.ro
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului. Se citește de Izvorul Tămăduirii și aduce vindecare grabnică celor bolnavi
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
VESTE bună pentru angajați, Vor CREȘTE salariile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Știrile Antena Stars. Viorel Lis se confruntă cu noi probleme de sănătate! Oana Lis este disperată: ”Mi-a părut foarte rău” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro