De ce au murit, de fapt, cei doi copii din Iași. Nu strugurii le-au fost fatali. S-a aflat adevărul

De ce au murit, de fapt, cei doi copii din Iași. Nu strugurii le-au fost fatali. S-a aflat adevărul
De ce au murit, de fapt, cei doi copii din Iași

Tragedia din Iași, în care doi frați de 1 an și jumătate și 3 ani au murit, nu s-a fi produs în urma consumului de struguri de către cei mici, așa cum se credea inițial, ci din cauza unei greșeli fatale a mamei lor. Ce a făcut, din neglijență, femeia, aflați în rândurile de mai jos.

De ce au murit, de fapt, cei doi frați din Iași

Cei doi frați din localitatea Coarnele Caprei, județul Iași, au murit în cauza unei greșeli fatale a mamei lor – femeia a pus otravă pentru șobolani în camera micuților de 1 an și jumătate, respectiv 3 ani. Cei doi frați și-au pierdut viața după ce au inhalat substanța toxică, nu în urma consumului acesteia.

Inițial s-a crezut că micuții ar fi murit după ce ar fi mâncat struguri stropiți cu pesticide de tatăl lor, dar varianta nu a fost confirmată de ancheta criminaliștilor.

„În acest caz a fost o intoxicaţie cu vapori de origine raticidă. Cu alte cuvinte, otravă de şoareci şi şobolani. Mama celor doi copii a pus în cameră câteva pastile cu otravă, iar în cursul nopţii copiii au inhalat vapori de la acestea. În acest caz a fost deschis un dosar pentru infracţiunea de ucidere din culpă“, au declarat surse din cadrul anchetei pentru ziaruldeiasi.ro.

Potrivit surselor, pesticidul extrem de toxic care a provocat decesul celor doi copii este fosfura de aluminiu, o substanță care se poate procura cu ușurință din piață. Atunci când intră în contact cu umiditatea, fosfura de aluminiu eliberează gaz de fosfură, care este extrem de toxic şi chiar mortal.

Nu strugurii le-au fost fatali

Drama a avut loc sâmbătă, când membrii echipajului de pe elicopterul SMURD au încercat să îl resusciteze timp de 45 de minute pe băiețelul de 1 an și jumătate, însă fără succes. Fiul mai mare al familiei a fost transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ cu o stare de somnolenţă şi confuzie, însă, la câteva ore distanță, medicii au fost nevoiţi să constate decesul.

Cei doi frați din Iași nu au murit în urma consumului de struguri
Cei doi frați din Iași nu au murit în urma consumului de struguri

„Ei au mâncat struguri din grădină. De la aia a pornit, din cauza aia. Acum două luni de zile am cumpărat substanță din asta pentru stropit cartofi. Am cumpărat pliculețe. Seara, în jurul orei 17:00 au mâncat strugurii. Pe la 20:00 le-a dat tochitură țărănească.

După care, dimineața, la 04:00 s-au simțit rău. Vomitau, nu aveau febră, dar transpirau. Respirau greu vomitând. Au băut câte o guriță de apă, plângând. S-au liniștit la un moment dat și au început să doarmă pe ea. Au dormit până la 11:00“, a declarat tatăl copiilor, referitor la ultimele momente din viața celor doi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI