25 aug. 2020 | 17:04

Răsturnare de situație în cazul copiilor care au murit după ce au mâncat struguri. Raportul IML a găsit altceva în organismul lor

Știri generale
Răsturnare de situație în cazul copiilor care au murit după ce au mâncat struguri. Raportul IML a găsit altceva în organismul lor
Caz Iași: Raportul IML al fraților care au murit după ce au mâncat struguri

Rezultatul raportului oficial al IML arată că micuții care și-au găsit moartea după ce au mâncat struguri aveau ceva în organism. Ce au descoperit specialiștii?

Cazul fraților din Iași: Raport IML

Răsturnare de situația în cazul bizar petrecut ieri în Iași, după ce doi frați au murit după ce au mâncat struguri care ar fi fost stropiți cu insecticid, aceasta fiind prima ipoteză. Substanța este extrem de toxică, precum ar fi otrava de rozătoare, susține ziarul de Iași, care îl citează pe directorul IML Iași, prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu. Cei doi minori erau în grija exclusivă a mamei lor, în timp ce tatăl lor lucra în străinătate. Cei doi au început să se simtă rău, iar intervenția unui elicopter SMURD nu a fost departe de apelul la echipajele medicale. Acum, cauza decesului micuților a fost stabilită.

Frații de un an și jumătate și respectiv trei ani s-au stins din viață la doar câteva ore distanță din cauza intoxicării cu o substanță necunoscută – edem pulmonar și edem cerebral. La momentul actual nu se știe despre ce substanță e vorba, dar medicii iau în calcul varianta unui pesticid toxic, pastile pentru șobolani. Anchetatorii au decis deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă, în timp ce părinții se pregătesc în aceste momente să-și conducă cei doi copii pe ultimul drum.

Raport IML pentru cazul fraților din Iași decedați în urma ingerării unor struguri

Raport IML pentru cazul fraților din Iași decedați în urma ingerării unor struguri

„Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare”

„După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”
Prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi (Sursa: Ziarul de Iași)

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Pască fără aluat. Rețeta lui Sorin Bontea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro