De ce au fost interzise mai multe tipuri de ouă în magazinele Lidl și Kaufland din Germania. Legea care a apărut

De ce au fost interzise mai multe tipuri de ouă în magazinele Lidl și Kaufland din Germania. Legea care a apărut
Lidl și Kaufland anunță că produsul nu se mai găsește în gamă din cauza unor interdicții

La începutul anului, lanțurile de magazine Lidl și Kaufland anunțau majorări ale prețurilor pe piața din Germania. Acum cei doi retaileri au luat o nouă decizie, forțați de împrejurări. Lidl și Kaufland elimină treptat produsele din ouă din cauza unei noi legi. Conform presei germane, interdicția se aplică imediat în toate magazinele.

Lidl și Kaufland anunță că produsul nu se mai găsește în gamă din cauza interdicției

La Kaufland sau Lidl, în 2022 au avut loc mai multe schimbări pe rafturile filialelor supermarketurilor și discounterilor. Pe fundal sunt modificări ale unei legi care au intrat în vigoare din ianuarie și care au un impact direct asupra giganților din retail ai grupului Schwarz din Neckarsulm, Germania, care include cei doi retaileri, după cum relatează echo24.de. Este vorba de două practici controversate care au luat sfârșit din punct de vedere legal.

Pe de o parte, există acum o interdicție pentru anumite pungi de plastic, nu numai la Lidl și Kaufland. Pe de altă parte, supermarketurile și discounterii trebuie să facă un pas și în ceea ce privește alimentele de zi cu zi.

De la 1 ianuarie a intrat în vigoare o lege care interzice o practică controversată în producția de ouă. Măsura se aplică și la ceilalți retaileri aflați pe piața germană. Acest lucru ar putea avea un impact asupra clienților din supermarket-urile grupului Schwarz, și nu numai.

Legea care schimbă lucrurile de la 1 ianuarie 2022

Poate părea ilogic pentru consumatori, dar creșterea puilor masculi pentru a fi sacrificați mai întâi ca cocoși este considerată neeconomică în producția de carne. Animalele masculi nu acumulează la fel de multă masă corporală ca găinile și, de asemenea, nu depun ouă.

Prin urmare, înainte era legal să se treacă puii masculi vii printr-o mașină care îi toacă și îi mărunțește pentru a scăpa de ei. Într-o altă metodă, puii erau mai întâi gazați și apoi uciși.

Unele dintre animalele moarte erau apoi transformate în hrană pentru păsările de pradă sau reptile. Potrivit ZDF, 45 de milioane de pui masculi au fost uciși în Germania în fiecare an. Dar acest lucru s-a încheiat în ianuarie 2022, odată cu intrarea în vigoare a legii.

Ouăle fără pui mărunțiți interzise la Lidl și Kaufland

La Lidl și Kaufland nu se mai vând ouă din ianuarie, unde mărunțirea puilor face parte din procesele de producție. Există de mult timp alternative marcate corespunzător în supermarketuri.

Acum acest lucru se aplică tuturor ouălor vândute. Cu toate acestea, interdicția se aplică numai la discounteri și supermarketuri și numai la ouăle proaspete de acolo.

Pe de altă parte, ouăle procesate pot fi vândute în continuare atât în piețele săptămânale, cât și în produsele gata preparate, unde procesul de producție implică practica crudă de mărunțire a puilor. Cu toate acestea, pentru clienții Lidl și Kaufland, un lucru ar trebui să se aplice întotdeauna atunci când cumpără ouă, indiferent de tipul de creștere, noua lege le va face cu siguranță mai scumpe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI