De ce Angela Merkel nu a fost văzută niciodată cu mască. Motivul este unul extrem de simplu

De ce Angela Merkel nu a fost văzută niciodată cu mască

Cancelarul german Angela Merkel a făcut multiple apeluri ca cei care locuiesc în Germania să poarte măști ca parte a luptei împotriva noului virus. În schimb, oficialul nu a fost niciodată văzut purtând una, fapt ce a atras atenția presei.

Pledează pentru mască, dar nu o poartă. Angela Merkel și-a expus motivele

Întrebată de jurnaliștii care acopereau mediatic întâlnirea sa cu președintele francez Emmanuel Macron de ce nu a fost văzută niciodată în public purtând o mască de protecție, Merkel avea pregătit un răspuns simplu și pragmatic, în stilu-i caracteristic. Oficialul a dat asigurări că respectă regulile recomandate de Institutul Robert Koch, centrul de control al bolilor din Germania, și a adăugat că: „Vor fi şi alte ocazii când voi purta cu siguranţă mască”.

„Dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască. Iar dacă nu urmez regulile de distanţare şi, de exemplu, merg la magazinul alimentar, atunci evident că acolo nu ne intersectăm. Altfel, m-aţi fi văzut cu mască. Dar nu vă voi spune când şi unde merg la cumpărături”, a spus cancelarul german, zâmbind.

AP: Donald Trump nu poartă mască pentru că nu ar vrea să arate “ridicol”

De asemenea, nici președintele SUA, Donald Trump, nu poartă mască în aparițiile publice. Associated Press scrie că șeful de stat le-a spus consilierilor săi că purtarea măștii ar ”trimite mesajul greșit”, potrivit unui oficial din administrație și a două surse din campania sa la prezidențiale, care nu aveau voie să vorbească în mod public despre discuțiile confidențiale.

Cunoscut îndeosebi pentru grija pe care o poartă înfățișării sale pe micul ecran, președintele american a mai dezvăluit apropiaților că îi este teamă de faptul că ar arăta ridicol purtând mască și că imaginea ar fi difuzată în campanii negative.

“Este o chestiune care, cred, că ține de orgoliu în cazul lui. Ai crede că, în funcția de președinte al SUA, ai avea încrederea să onorezi conducerea pe care o acordă țării”, a spus președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI