De ce ai mâinile şi picioarele mereu reci. Momentul în care ar trebui să te îngrijorezi

De ce ai mâinile şi picioarele mereu reci. Momentul în care ar trebui să te îngrijorezi
De ce ai mainile si picioarele mereu reci. Momentul in care ar trebui sa te ingrijorezi

În sezonul de iarnă, oamenii se plâng, de obicei, de un anumit disconfort temic, având în cea mai mare parte a timpului mâinile și picioarele reci. În cele mai multe cazuri, aceasta nu este o problemă și este cauzată, pur și simplu, de menținerea temperaturii corpului. Ce spun specialiștii.

De ce ne răcesc mâinile și picioarele

Pentru organismul nostru, sângele reprezintă un depozit fantastic de căldură. Prin devierea sângelui către piele, căldura este transferată în aerul exterior, ajutând la răcirea organismului, motiv pentru care ne îmbujorăm chiar și în cele mai toride zile de vară.

Pe de altă parte, atunci când simțim frig, vasele de sânge din pielea noastră se îngustează, astfel încât este deviat mai puțin sânge. Acest lucru devine deosebit de vizibil când ne răcesc extremitățile.

Este un proces normal și arată că organismul nostru își face treaba de a menține o temperatură internă normală, reușind, astfel, să ne protejeze organele.

În mod normal, senzația este doar temporară. Cu toate acestea, dacă simți un anumit disconfort și ai întotdeauna mâinile și picioarele reci, chiar și atunci când trupul tău este destul de cald, specialiștii atrag atenția asupra faptului că ai putea avea probleme cu circulația sângelui în corp.

Acest lucru ar putea fi din cauze precum fenomenul Raynaud, ce presupune ca unele vase de sânge ce ajung la extremități să se îngusteze temporar.

Citește și De ce ai mereu mâinile reci toamna şi iarna, de fapt. Specialiştii, despre principala cauză

Principalele cauze ale răcirii extremităților

Persoanele ce suferă de această afecțiune au, de obicei, degetele de la picioare și de la mâini mereu reci. Cele mai frecvente cauze ale apariției aceste boli apar, de obicei, ca rezultat al unei deficiențe imunitare sau a hipertensiunii arteriale.

De asemenea, persoanele cu diabet necontrolat au o șansă mai mare de a se forma depozite de grăsime în interiorul vaselor de sânge, făcându-le înguste și dure, astfel încât să se inhibe fluxul sanguin, iar extremitățile să se răcească.

O altă cauză ar fi trauma sau deteriorarea țesuturilor. Mai bine zis, dacă ai suferit o rană sau intervenție chirurgicală  la braț, atunci poți avea mâinile reci, susțin specialiștii.

De asemenea, persoanele care sunt anemice pot avea extremitățile reci. Fumatul poate fi, și el, în spatele unui caz de degete înghețate, deoarece nicotina reduce fluxul de sânge.

Citește și Greșeala pe care o faci când dormi cu șosetele în picioare, de fapt. Ce efecte negative are acest lucru asupra corpului tău

Urmăriți Playtech.ro și pe