De ce a renunțat Misty la muzică în favoarea psihologiei. Ce a anunțat partenera lui Keo EXCLUSIV
În ultimii ani, Misty sau Alexandra Pavel, așa cum este trecută în buletin, a lăsat muzica pe plan secund. Partenera de viață a solistului Keo a descoperit un nou domeniu care o fascinează, psihologia, într-o perioadă nu tocmai favorabilă din viața ei. A reușit, astfel, să-și vindece anumite traume, dar și să fie un bun psiholog, pentru cei care îi cer sfaturile.
Misty este acum psiholog cu acte în regulă
Atât de mult îi place Psihologia încât în acest concediu de maternitate prelungit, căci Arya are deja 4 ani, Misty s-a specializat complet, și-a luat licența, masterul, iar acum este psiholog cu acte în regulă.
„Mi-am dorit să stau acasă cu Arya. Apoi, când a făcut Arya 2 anișori îmi făcusem planuri să îmi reiau ceva activități, dar a venit pandemia…așa că planurile s-au schimbat și am prelungit șederea mea acasă.
Înregistrările în studio nu îmi lipsesc, am ocazia să lucrez, am studio și producător acasă (râde). Dar trebuie să filmez clipuri, să lucrez cu echipe de oameni, să merg în emisiuni.
Asta implică și contactul cu multe persoane, lucru pe care am dorit să îl tot amânăm.
De câțiva ani, planurile mele s-au îndreptat mai mult către domeniul psihologiei. Muzica, însă, rămâne o pasiune, o plăcere la care revin de câte ori îmi este dor”, ne-a declarat Alexandra Pavel.
”Cu muzica a devenit și devine din ce în ce mai greu, foarte mulți artiști buni și prea puține evenimente”
S-au schimbat foarte mult vremurile, iar eu m-am preocupat cu Arya și Facultatea de Psihologie, licență, master, nu am găsit timp să mă adaptez. Studiile începuseră să îmi ocupe destul de mult timp, apoi în anul 2 de facultate am rămas însărcinată și am reușit să îmi împart timpul doar între cea mică și studii.Pe măsură ce am parcurs materia, mi-am dat seama că acesta este drumul pe care eu mă regăsesc din ce în ce mai mult.Am avut un start frumos cu muzica, piesa cu care mă lansasem solo intrase pe radiouri și se licențiase în peste 8 țări. „Misty” a fost un proiect foarte cool la acea vreme, dar cred că a fost și potrivit vârstei pe care o aveam, a fost o experiență și am prins câteva turnee frumoase.Momentul în care mi-am îndreptat atenția către psihologie, a fost după o perioadă mai controversată în viața mea, cea de dinaintea unui zbucium emotional, din dorința de a mă regăsi pe mine însămi.M-am simțit pierdută pentru o vreme și nu prea mai știam încotro, mă refer profesional. Am pierdut pe plan profesional da…și m-a afectat atunci când s-a întâmplat, dar cred foarte mult că în viața există și o balanță, iar pauza a fost benefică și constructivă pentru mine”, ne-a mai împărtășit artista.
Se axează mai mult pe Psihologia copilului și a adolescentului
Dat fiind faptul că a studiat Psihologia în timpul în care era însărcinată și mai apoi când a stat acasă cu fiica ei, și-a dat seama că ramura spre care vrea să se îndrepte și care o pasionează mai mult este cea destinată copiilor și adolescenților.
Din punctul ei de vedere mulți adulți au probleme tocmai pentru că au suferit traume în copilărie.
„Majoritatea subiectelor mă pasionează, dar, aș putea spune acum, Psihologia copilului și a adolescentului.
Psihologia copilului te învață în mare parte despre rolul copilăriei în dezvoltarea armonioasă ca adult, despre etapele dezvoltării copilului, stilurile de atașament ale copiilor,
contextele relevante pentru analiza psihologiei copilului, observarea și înțelegerea psihologiei copilului. Știm cu toții, copilăria joacă un rol extrem de important pentru tot parcursul vieții unei persoane”, ne-a mai spus Misty.
”Am realizat și am înțeles importanța ca eu să investesc în dezvoltarea copilului meu de la o vârstă fragedă”
Cu sau fără intenție, Alexandra a exersat mai mult pe fiica lui Keo, încercând să-și cunoască mai întâi propriul copil, ca mai apoi să îi poată ajuta pe alții.
„Copilul de azi va deveni adultul de mâine. Dezvoltarea lui, emoțională, socială și fizică, are un efect direct asupra adultului în care el se va transforma.
Am traversat această materie și în perioada când eram însărcinată, mă pregăteam să devin mamă și, cu atât mai mult, am fost curioasă să învăț cât mai mult despre acest subiect.
Am realizat și am înțeles importanța ca eu să investesc în dezvoltarea copilului meu de la o vârstă fragedă. Legăturile pe care copiii le formează cu părinții, în special cu mama lor și primele lor experiențe de învățare, vor influența puternic și decisiv dezvoltarea lor ulterioară.
Mi s-a părut și mi se pare extrem de interesant și important, pentru noi, ca părinți, să înțelegem ce se întâmplă în creierul și în corpul copilului nostru, în fiecare perioadă și etapă care se studiază în Psihologia copilului, pentru a ști să îi ofer sprijin și încurajarea necesară pentru progresul lui, în toate momentele și aspectele dezvoltării lui cât mai armonioase”.
A scăpat de unele traume și complexe
Întâi de toate, Misty a lucrat la propriul comportament, și-a făcut o analiză și a descoperit astfel că multe lucruri din trecut au contribuit la starea ei emoțională.
„Nu degeaba se spune că Psihologia este știința care te învață să ajuți. Bineînțeles că m-a ajutat. Și, apoi, este din ce în ce mai promovat și mai cunoscut și faptul că psihologia, din start, își propune, în primul rând, să te ajute să fii propriul terapeut.
Tocmai de aceea, oamenii au devenit mult mai deschiși spre cărți despre auto-cunoaștere și dezvoltare personală. Și ideea este să nu devii dependent de o altă persoană, în acest caz, de psiholog.
Dacă beneficiezi de un ajutor din partea unui specialist, depresia, anxietatea, atacurile de panică, dependențele, problemele de alimentație, comportamentul obsesiv-compulsiv, dificultățile sexuale, conflictele în viața de cuplu etc, toate acestea devin mai ușor de gestionat”,
ne-a mai povestit Misty, explicând că poate nu ar fi conștientizat că are unele probleme și că multe acțiuni din viața ei se datorează unor „răni” din trecut, dacă nu ar fi citit cărți de specialitate și nu ar fi urmat cursurile Facultății de Psihologie.
„Ar fi mult de povestit despre anumite traume sau complexe pe care eu am reușit sau încă lucrez cu mine să le depășesc.
Există un așa numit „ciclu al durerii și al suferinței repetitive”, iar vindecarea începe cu a învăța să fii conștient de pattern-urile pe care le ai.
Suntem atrași de anumite tipare repetitive din simplu motiv că avem o istorie cu ele, ne sunt familiare, iar atracția este atât de puternică încât ne poate face ușor să ignorăm sau să trecem cu vederea unele alternative mai sănătoase.
Subconștientul nostru face un blocaj încercând să recreeze circumstanțele originale ale rănilor cu speranța că de data aceasta va fi cu un final fericit.
Îmi doresc ca, într-o zi, să povestesc detaliat, într-o carte, despre cum a început și cum a decurs totul pentru mine, tot acest proces de eliberare de tipare negative de gândire, eliberare de amintiri mai mult sau mai puțin traumatizante din trecut, despre anumite experiențe, despre cum am reușit să schimb pozitiv modul în care mă simt, reacționez și relaționez”, ne-a mai declarat partenera de viață a lui Keo.