10 feb. 2022 | 14:36

De ce a refuzat Ungaria să primească militari NATO pe teritoriul său. Răspunsul categoric al ministrului de Externe

Știri generale
De ce a refuzat Ungaria să primească militari NATO pe teritoriul său. Răspunsul categoric al ministrului de Externe

Ungaria refuză să primească militari NATO pe teritoriul său, ministrul de Externe de la Budapesta adresând un mesaj dur Alianței. În luna ianuarie, ministrul maghiar al Apărării declara, la rândul său, că dislocarea de forțe NATO suplimentare pe teritoriul țării este inadecvată. Care este mitivul pentru care maghiarii refuză sprijinul NATO, afli în rândurile de mai jos.

De ce refuză Ungaria să primească militari NATO

Ungaria refuză dislocarea trupelor NATO pe teritoriul țării, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, transmițând, într-un interviu pentru Euronews, că forțele armate sunt capabile să asigure singure securitatea republicii.

În luna ianuarie, ministrul maghiar al Apărării, Tibor Benke, a declarat și el că că țara sa consideră inadecvată dislocarea de forțe NATO suplimentare pe teritoriul său. Potrivit declarațiilor făcute anterior de oficialul maghiar, Ungaria a creat deja o forță națională și, prin urmare, nu este nevoie să se bazeze pe forțele și unitățile armate străine în situația actuală.

În România și Polonia, în schimb, SUA a trimis deja soldați suplimentari, în vreme ce Germania a sporit numărul de trupe în Lituania. Tupele NATO sunt, de asemenea, deja staționate în Estonia, Letonia și Lituania.

Citește și: Ultima oră! Șeful NATO i-a cerut Rusiei retragerea urgentă a trupelor din Ucraina, Georgia și Moldova: „Încercăm un dialog cu Rusia, dar suntem pregătiți și pentru ce e mai rău”

Răspunsul categoric al ministrului de Externe

La rândul ei, Rusia a trimis trupe lângă granița cu Ungaria. Între timp, SUA au avertizat că Rusia se pregătește să invadeze țara, chiar dacă Moscova a negat acuzațiile în mod repetat.

După cum spuneam și mai sus, Ungaria refuză susținerea trupelor NATO, ministrul de Externe de la Budapesta oferind un răspuns dur Alianței.

„Nu, nu am fost de acord cu asta și nu vom fi de acord pentru că avem deja trupe NATO pe teritoriul țării, forțele armate maghiare. Ele au pregătirea şi forţa necesare  pentru a garanta securitatea ţării. Deci nu avem nevoie de trupe suplimentare în Ungaria“, a declarat ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, în interviul de la Euronews.

 

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
TAXA care DISPARE definitiv din România. Iohannis a promulgat legea marți, 14 mai
Capital.ro
Trucul banal care ține muștele la distanță, fără soluții chimice. Așa nu vor mai intra în casă
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro