De ce a refuzat Codin Maticiuc să dea examen la actorie. Ce cursuri a urmat EXCLUSIV

de: Alexandru Catalan
31 08. 2021

Codin Maticiuc, 40 de ani, e cunoscut deopotrivă și în lumea afacerilor, și în cea artistică. Însă dacă e să-l pui pe el să aleagă, atunci Codin Maticiuc va înclina imediat balanța spre lumea actoriei și a cinematografiei.

Codin Maticiuc, dezvăluiri despre cea mai mare pasiune a sa. De ce nu a vrut să dea examen la actorie

Codin Maticiuc se declară de ani buni cinefil înrăit și mare fan al actorilor tineri, în frunte cu cei trei Dorian Boguță, Alexandru Papadapol și Dragoș Bucur.

„Vă spun sincer că mi-a fost rușine să mai dau la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, la 33 de ani, când mi-am descoperit pasiunea pentru actorie.

Dar am fost foarte tentat, din primul moment de această artă. Dorian Boguță, Papadopol și Dragoș Bucur au încercat să mă încurajeze, dar eu am evitat, în cele din urmă. Am ales să merg însă la o Școală de actorie de duminică, unde am învățat foarte multe lucruri.

În plus, colaborarea cu Dan Chișu, cu care am făcut câteva filme împreună, a contribuit și ea foarte mult.”, a declarat Codin Maticiuc pentru impact.ro.

Ce surprize o să aibă fanii serialului Vlad. Codin Maticiuc revine la TV

El spune că a devenit actor și după primul film produs împreună cu Dan Chișu, ‘București NonStop’, acolo unde destinul a vrut să o distribuie pe foarte tânăra Olimpia Melinte, azi actriță de bază în serialul ‘Vlad’. Iar același destin a vrut ca și Codin Maticiuc să revină în distribuția serialului, în ultima sa parte.

„Poate lumea își mai amintește că în primele două episode ale serialului am avut un rol episodic, cel al ‘Bulgarului’. Ei bine, am fost întrebat dacă îmi doresc ca ‘Bulgarul’ să revină și am răspuns imediat afirmativ.

Așa că una dintre surprizele actualului sezon este poate și revenirea mea alături de câțiva actori pe care-i apreciez foarte mult.”, a precizat Codin Maticiuc.

A terminat Dreptul

Pe de altă parte însă, Codin Maticiuc nu se joacă cu cuvintele și spune că actoria e una din împlinirile vieții sale.

„Nu mi-am ales bine facultatea. Am ales Dreptul, fiindcă la o anume vârstă toată lumea te întreabă ce-o să faci într-un anume moment. Am terminat Dreptul, dar nu mi-a adus bucurii.

Apoi, tatăl meu a decis că a venit timpul să duc mai departe afacerea familiei, de care mă ocup și în prezent. Însă ce mi-a adus cele mai mari bucurii e actoria. Am dat din coate și am muncit, în felul meu, pentru ea!”, spune el.

Totul despre continuarea Miami Bici. Codin Maticiuc a făcut anunțul în premieră

Iar o altă surpriză pregătită e cea legată de continuarea peliculei ‘Miami Bici’, povestea a doi tineri români care în încercarea lor de a-și găsi ceva de muncă în țara tuturor posibilităților ajung să lucreze pentru un interlop.

„Ne-am gândit dacă să schimbăm orașul și să mergem în Los Angeles sau Santa Monica, ceea ce ar fi dus la L.A Bici sau Santa Monica Bici, dar în cele din urmă am renunțat. Rămânem tot la Miami Bici.

„Vom filma cel mai probabil în primăvara anului viitor, dacă condițiile ne vor permite acest lucru, iar lansarea o pregătim deja pentru februarie 2023.

Ne-a încurajat foarte tare maniera în care prima parte a filmului a fost primită și de către spectatori, și de către telespactatori!”, a dezvăluit Codin Maticiuc în premieră despre viitorul său proiect.