De ce a purtat Kamala Harris haine violet la investirea sa. Secretul ținutei s-a aflat acum

De ce a purtat Kamala Harris haine violet la investirea sa. Secretul ținutei s-a aflat acum
De ce a purtat Kamala Harris haine violet la investirea sa

Învestirea în funcțiea noului președinte al SUA a fost un adevărat festin, iar ținutele celor mai importante personalități prezente au fost în vizorul tuturor. Ținutele tuturor personalităților au fost pline de simboluri și transmit multe informații despre purtătorii lor.

De ce a purtat Kamala Harris haine violet la investirea sa

Spre exemplu, Joe Biden a purtat un costum Ralph Lauren, care este un designer american emblematic. Prima doamnă Jill Biden a purtat un compleu albastru creat de un nume nou în industria americană a modei, iar, vicepreședintele Kamala Harris a optat pentru violet, culoare cu semnificație aparte.

Creația purtată de Kamala Harris a fost creată de un tânăr designer de culoare. Culoarea violet aleasă are ca simbol încrederea și stabilitatea. Totodata aceasta culoare are și o simbolistică mistică aparte.

Totodată această culoare este o combinație dintre culorile albastru și roșu, care reprezint6a culorile celor doua mari partide americane. Acestea mai semnifică și unitatea și este și culoarea mișcarii feministe din SUA, care a dat startul emancipării gemeilor pe acest continent.

Vicepreședintele Kamala Harris a purtat ca accesorii un șirag de perle la gât. Acest lucru a fost adoptat de mii de femei din întreaga Americă ca un omagiu adus acestei femei ce ocupă aceasta funcție importanta în stat.

Aceleași culori au fost adoptate și de fostele prime doamne Laura Bush, Michelle Obama și Hillary Clinton. Rochiile acestor doamne au avut aceleași culori deritate de la roșu și albastru.

Cine este Kamala Harris?

Kamala Harris este prima femeie de culoare care a preluat postul de vicepreședinte al SUA, așadar stilul său vestimentar este mai puțin i portant decât deciziile pe care le va lua aceasta. Totuși este greu ca lumea să treacă cu vederea ținutele pe care le adoptă, o personalitate ca ea.

Nu ne putem abține să nu fim interesați de stilul vestimentar al fostului procuror general. De altfel, de-a lungul timpului stilul vestimentar a fost una dintre preocupările publicului, care au urmărit cu atenție de-a lungul timpului și alte alte femei importante din politică din ultimii ani.

Ce simbolistica are culoarea violet?

Culoarea violet, cunoscută popular și sub denumirea de mov este o combinație între albastru și roșu. Ea reprezintă cel mai adesea spiritualitatea, penitența, pocăința, reculegerea, precum și înțelepciunea și iubirea.

În Evul mediu această culoare era asociată bogăției, împăraților, viței nobile.

În Imperiul Bizantin, violetul era culoarea imperială folosita pentru cadourile diplomatice, pentru documente și chiar pentru a decora paginile Bibliei. Împărătesele nășteau în Camera Violet, iar împăraților născuți acolo li se oferea un statut aparte.

De asemenea, aceasta culoare în Japonia, este considerată abundenței, a bogăției și, implicit, a aristocrație.