De ce a gafat Viorica Dăncilă cât a fost la putere. Te bușește râsul dacă auzi explicația ei puerilă

De ce a gafat Viorica Dăncilă cât a fost la putere. Te bușește râsul dacă auzi explicația ei puerilă
De ce a gafat Viorica Dăncilă cât a fost la putere. Te bușește râsul dacă auzi explicația ei puerilă

Viorica Dăncilă, a devenit peste noapte, celebră, datorită funcției de Premier al Româniai. Dar și pentru gafele monumentale pe care le-a făcut de-a lungul timpului. La ultima ediție a emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, fostul premier a răspuns moderatoarei la întrebările încomode.

De ce a gafat Viorica Dăncilă cât a fost la putere

Viorica Dăncilă, pe lângă faptul că a fost prima femeie Premier al României, a ieșit în evidență prin multele gafe, atât gramaticale, cât și de protocol. Multe dintre acestea făcute în public, sau la microfon, nu au făcut decât să o pună într-o lumină foarte proastă. Invitată în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, fostul premier a fost obligată de regula jocului, să răspundă și la întrebările incomode. Printre acestea s-au numărat și cele legate de gafele gramaticale.

”A greși este omenesc”

La întrebarea ”Ce părere aveți despre imaginea care vi s-a creat?”, Viorica Dăncilă a răspuns:

”Sunt un om care a terminat o facultate, care a luptat pentru fiecare treaptă pe care a urcat atât din punct de vedere politic, cât și al carierei. Sunt un om care într-adevăr sub influența presiunii, a oboselii, a stresului, a făcut greșeli de exprimare. Dar și un jucător abil, sub presiune, face greșeli. Vedem acum că sunt mulți lideri politici care greșesc, sunt lideri care aduc în limba română cuvinte noi, dar nimeni nu-i taxează așa cum am fost eu.

De ce a gafat Viorica Dăncilă cât a fost la putere. Te bușește râsul dacă auzi explicația ei puerilă
Viorica Dăncilă la ”40 de întrebări cu Denise Rifai” (foto: Kanal D)

Aici am văzut puterea presei! Când vrea să-ți creioneze o imagine, o face cu mare succes. O greșeală a mea a fost preluată si ținută în prim plan foarte mult timp. Vedem că și cei care sunt acum la guvernare, liderii politici, greșesc, dar acest lucru de multe ori este acum trecut în derizoriu. A greși este omenesc. Am făcut aceste greșeli, dar nu am greșit niciodată în deciziile pe care le-am luat pentru țară și pentru oameni. Modul în care m-au zugrăvit nu este conform cu realitatea și sper ca în timp, cetățenii să se convingă de acest lucru”, a răspuns Viorica Dăncilă la întrebarea legată de greșelile gramaticale.

Te bușește râsul dacă auzi explicația ei puerilă

A venit momentul în care Denise Rifai a atins un alt subiect sensibil, cel al gafelor de protocol pe care Viorica Dăncilă le-a făcut în perioada mandatului de premier. Dacă ar fi să cercetăm istoria unor astfel de evenimente, le-am putea număra pe degete, referindu-ne la alți demnitari. Viorica Dăncilă a gafat odată când a uitat numele președintelui Estoniei. O altă gafă de protocol a fost când a uitat numele localității în care se afla, în Muntenegru. Sau, o altă gafă, când era să plece de la intonarea Imnurilor de Stat.

”Era o lipsă de coordonare cu Serviciul de Protocol”

Întrebată ”De ce făceați atâtea gafe?”, fostul premier a dat una dintre cele mai puerile explicații:

”Era o lipsă de coordonare cu Serviciul de Protocol, drept dovadă am adus pe altcineva, pentru că eu nu cred că o persoană poate fi familiarizată cu toti pașii legați de venirea unei personalități. Nu înveți aceste lucruri la școală, aceste lucruri trebuie să ți le explice cei de la Protocol. De multe ori, aceste lucruri nu mi-au fost explicate bine, eram la început. Nu vreau să fac acuzații, vreau doar să relatez cum s-a întâmplat.

Acest lucru a făcut ca eu să fac anumite greșeli. Nu cred că aceste lucruri sunt doar legate de Viorica Dăncilă, pentru că am văzut aceste lucruri și la alte persoane. Nu spun asta ca o justificare. Cred că atunci, la început, era o perioadă în care intram într-o eră nouă, o perioadă cu foarte multe presiuni, în care aveam nevoie în jurul meu de oameni care să mă sprijine pentru orice eveniment, pentru orice acțiune, orice detaliu legat de o participare la un eveniment, la o conferință. Ei bine, la început nu am fost chiar atât de sprijinită, ceea ce s-a concretizat în aceste erori”, a răspuns Viorica Dăncilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI