De ce a câștigat Simona Halep partida cu Muguruza. Observația specialistului în tenis

De ce a câștigat Simona Halep partida cu Muguruza. Observația specialistului în tenis
De ce a câștigat Simona Halep partida cu Muguruza. Observația specialistului în tenis

Simona Halep s-a calificat în finala de la WTA Roma după ce a avut o prestație absolut impresionantă contra ibericei Garbine Muguruza. A fost 6-3, 4-6, 6-4 scor final, iar Simona este la a treia finală consecutivă din acest an, dar și la a 13-a victorie consecutivă.

De ce a câștigat Simona Halep partida cu Muguruza

Azi a fost din nou un meci al superlativelor pentru campioana din România, iar acest lucru s-a văzut și în loviturile incredibile pe care le-a reușit pe parcursul partidei cu Muguruza. Pe rețelele de socializare a fost un adevărat festival pe rețelele de socializare. De altfel, WTA a postat mai multe puncte spectaculoase câștigate de româncă, iar fanii s-au întrecut în laude la adresa ei.

Și Cristian Tudor Popescu s-a exprimat pe rețelele de socializare cu privire la meciul Simonei Halep cu Garbine Muguruza.

”Simona, brat de fier și nervi la fel!
Bătălie care pe care, între două superjucătoare! Agresivitate neîncetată, Garbiñe Muguruza, contra agresivitate calculată, Simona Halep! O înfruntare „braț de fier”, în care Simona a „pus-o” cu capul pe Muguruza!”, a scris CTP pe pagina sa de Facebook.

Lăudată de presa europeană

De asemenea, presa europeană o laudă pe jucătoarea româncă.

„Spaniola a ajuns cu probleme fizice in penultima runda, acumuland sapte ore si jumatate de joc pe teren, in timp ce rivala ei a stat doar trei ore si 38 de minute. Intalnirile dure cu Stephens, Gauff, Konta si, mai presus de toate, Azarenka si-au aratat efectul.

Efortul ei a murit cu doua duble greseli la rand, cea de-a saptea si a opta, ceea ce i-a oferit Simonei Halep usurarea pe care o cauta, uneori in mod dezordonat si nervos cand a vazut ca Muguruza s-a intors la lupta. Halep ramane neinvinsa de 13 jocuri. Campioana la Dubai si la Praga nu a pierdut din semifinele Australian Open, cand s-a inclinat impotriva Garbinei Muguruza”, a notat Mundo Deportivo.

Simona Halep, care este locul 2 WTA și cap de serie numarul 1, s-a calificat, astăzi, în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o, cu scorul 6-3, 4-6, 6-4, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 17 WTA, dar și cap de serie numarul 9. De asemenea, este finala cu numarul 39 din cariera, a treia consecutivă în acest an, pentru Halep.

Simona Halep va evolua, luni, în ultimul act cu o jucatoare din Cehia, ori cu Marketa Vondrousova, locul 19 WTA și favorita 12, ori cu Karolina Pliskova, locul 4 WTA și cap de serie 2.