De ce a ajuns o elevă din Focșani la Psihiatrie. Pe cine dă vina mama ei

De ce a ajuns o elevă din Focșani la Psihiatrie. Pe cine dă vina mama ei
enomenul de bulling a ajuns la cote alarmante în România

Hărțuirea școlară sau fenomenul bulling s-a extins în ultimii ani în școlile din România. Fie că vorbim de cel făcut de elevi contra elevi, sau chiar de profesori, fenomenul bulling poate avea efecte dezastruoase asupra unui tânăr elev. Cazurile de bulling făcute de profesori împotriva elevilor sunt din ce în ce mai dese. Un astfel de caz s-ar fi întâmplat la Focșani.

Fenomenul de bulling a ajuns la cote alarmante în România

Hărțuirea psihică și fizică a unui elev, sau fenomenul bulling, în acceptul general,  este definit ca o formă de comportament agresiv. O modalitate  în care unul sau mai mulți elevi, sau chiar un profesor, se angajează în violențe fizice sau psihologice împotriva unui elev în mod repetat. Astfel cei implicați, pentru o lungă perioadă de timp și conștient, provoacă dureri fizice sau mentale victimei.

România se clasează pe un rușinos loc trei în Europa în ceea ce privește fenomenul bulling. Raportul OMS, spune că aproape 400.000 de elevi sunt amenințați cu bătaia. Datele mai arată că alți 220.000 sunt bătuți în mod repetat de colegi. Raportul OMS arată că incidența fenomenului bulling în școli crește odată cu vârsta elevilor.

Cea mai mare rată de bulling a fost raportată în rândul adolescenților cu vârsta de 15 ani. Un alt fenomen a crescut, vorbim aici de cyberbulling. Cazurile de abuzuri făcute de profesori sunt nenumărate. Efectele pot dura mult timp și pot afecta o persoană în multe feluri.

Un nou posibil caz de bulling într-o școală din Focșani

Un astfel de caz, de bulling al unui profesor asupra unui elev s-ar fi întâmplat la Focșani. Mama unei tinere eleve de liceu, conform Observator Antena 1, a reclamat un posibil caz de bulling. Femeia spune că fiica sa a ajuns sub observaţia psihologilor.

Femeia a decis să-și interneze fiica la Spitalul de Psihiatrie din Focșani, după ce aceasta i-ar fi relatat despre abuzurile suferite din cauza unuia dintre profesori. Conform relatărilor femeii, fiica sa ar fi ajuns să aibă adevărate crize de fiecare dată când se deschide subiectul de matematică, de profesorul de matematică. 

„De câte ori i se dădea o testare, îi stătea la bancă, ia să te văd cât de deșteaptă ești, buşea cu palmă în bancă. Dacă greșea ceva, nu mergea să îi explice să o ajute, îi bușea cu palma în masă și o făcea și proastă. O jignea. Dânsa i-a smuls caietul fetiței din faţă. Aa mers cu caietul la tablă și a scris ceea ce a scris pe caiet pe tablă.

Le-a spus copiilor din clasă, vedeți cât de deșteaptă e , copii, că nu e în stare să facă un exercițiu de clasa a patra. Aici a clacat, a început să tremure foarte tare.”, a povestit mama elevei, conform Observatorului Antena 1.

Profesorul se apără și spune că nu este adevărat

Copila a ajuns să fie internată la Spitalul de Psihiatrie din Focșani ca urmare a crizelor pe care le-a avut. În afară de asta, mama elevei a mai declarat că o consideră direct responsabilă pe profesoara de matematică. În același timp femeia spune că va face tot ce-i stă în putință pentru a o da în judecată. De cealată parte, profesoara incriminată de bulling se apără, considerând că nu a făcut nimic greșit.

„Răspund de faptele mele și dacă voi fi găsită vinovată voi plăti. Dar consider că mi-am făcut datoria și copiii aceștia îmi sunt dragi și le predau cu drag matematică.”, le-a declarat profesoara celor de la Antena 1.

În cele din urmă cazul a ajuns în atenţia inspectoratului şcolar judeţean și se fac deja cercetări în ceea ce o privește pe profesoara de matematică a liceului focșănean. Directoarea liceului în cauză declara că este dispusă să-și dea demisia dacă asta va fi decizia inspectoratului școlar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI