De ce a ajuns Cluj cel mai scump oraș din România. Explicația aiuritoare a lui Emil Boc
Clujul este cel mai scump oraș din România. Este și unul dintre cele mai moderne. S-a investit mult în infrastructura orașului, iar din 2022 pe străzile Clujului vor circula autobuze electrice autonome, fără șofer.
Nivelul de trai din Cluj a crescut considerabil. Acesta este cel din Munchen, Viena, Lyon sau Milano, după cum susține chiar primarul orașului.
De ce este Clujul cel mai scump oraș din România
Deși Clujul este cel mai scump oraș din Romania, primarul este nevoit să recunoască faptul că orașul nu are o șosea de centură. Cu toate acestea, Emil Boc, îl aseamănă cu orașe mari din Europa.
„Această idee de a avea un transport public verde, nepoluant, înseamnă sănătate pentru clujeni. Primele autobuze autonome dau semnalul că Clujul este un oraș al inovării. Aici la Cluj este o calitate a resursei umane foarte puternică, în cercetare, în inovare, în IT, că sunt care trăiesc la fel ca la Munchen, Viena, Lyon sau Milano, unde mai sunt asemenea autobuze autonome”, a declarat primarul Emil Boc, la Ziua Live.
Moderatorul emisiunii a încercat să înțeleagă cum se poate ca, în momentul în care vorbești despre creșterea calității vieții, viața în Cluj să devină cea mai scumpă din Romania. Replica primarului este una aiuritoare.
„Dacă vrei să ai calitatea vieții, nu poți să o compromiți că îmi spune cineva mie «Compromite calitatea vieții la Cluj ca să nu se mai vorbească de Cluj!». Vrem să trăim prost și să ne distrugem sănătatea? Eu nu cred că pentru asta am fost ales de clujeni să trăim prost și să le distrug sănătatea. Am fost ales să trăim într-un oraș care să fie la fel de … sau măcar apropiat de ceea ce au văzut în Occident. De aceea au plecat 4 milioane de oameni și eu vreau să vină acasă. Pe mine mă interesează clujeanul, ca el să aibă o viață mai bună”, a declarat Emil Boc.
Explicația dată de Emil Boc pentru creșterea chiriilor
Fostul premier nu este la primele declarații de acest fel. În trecut, Emil Boc a mai precizat ca o “calitate bună a vieții” presupune costuri ridicate.
Chiar luna trecută Emil Boc era întrebat de prețurile chiriilor, care au crescut foarte mult. Răspunsul acestuia a fost că situația este una similară și in alte țări europene.
„Așa este peste tot în orașele cu o calitate mare a vieții. Dacă vom da drumul la toate construcțiile care să nu respecte cadrele legale, va scădea prețul imobilelor, dar va scădea și calitatea vieții”, a declarat Boc la Napoca FM.