De câte ori e indicat să te speli pe cap pe săptămână. Mulţi români comit această greşeală

De câte ori e indicat să te speli pe cap pe săptămână. Mulţi români comit această greşeală
De câte ori pe săptămână trebuie să te speli pe cap. Ce spun specialiștii despre obiceiurile noastre de șamponare.

Probabil ai auzit și tu că o șamponare mai rară a părului este mai benefică pentru firul de păr. Părerile sunt foarte împărțite la acest capitol. Experții spun că nu există un singur răspuns corect privind procesul de spălare a podoabei capilare. De multe ori, totul se rezumă la preferințele persoanele, care sunt adaptate în funcție de tipul părului. Află în rândurile de mai jos de câte ori pe săptămână trebuie să te speli pe cap, potrivit celor mai recente informații.

Cât de des este sănătos să te speli pe păr, de fapt

Specialiștii din domeniul înfrumusețării au păreri diferite cu privire la cât de des ar trebui să fie șamponat părul. Totuși, toți au ajuns la un consens. Nu este recomandat niciodată ca podoaba capilară să fie spălată zilnic. Întotdeauna părul trebuie să stea câteva zile fără a fi spălat.

O șamponare prea frecventă a părului poate conduce la deteriorarea lui. Șamponul propriu-zis are rolul de a reține uleiurile. Din acest motiv, dacă ne spălăm prea des cu el, ne putem usca și deteriora părul până la rupere, potrivit unui profesor asistent de dermatologie, Angela Lamb.

Doar un grup foarte restrâns de persoane au voie să se șamponeze zilnic. Anume, cei care au părul foarte fin și trăiesc într-un mediu cu condiții de umiditate ridicate. De cele mai multe ori, aceștia au scalpul foarte gras, au remarcat specialiștii.

Ca regulă generală, cu cât firul de păr este mai gros, iar scalpul mai puțin gras, cu atât mai rar ar trebui să ne șamponăm părul. Persoanele care au părul uscat sau au părul creț în mod natural pot să stea mai multe zile fără a se spăla pe cap, fără nicio problemă, a arătat profesorul asistent de dermatologie.

De câte ori pe săptămână trebuie să te speli pe cap

În cazul unei persoane obișnuite este recomandată șamponarea părului o dată la trei zile, în general. Totuși, trebuie precizat că experții din dermatologie și din domeniul înfrumusețării nu au ajuns la o recomandare generală în acest sens.

Dacă părul este vizibil uleios, iar scalpul are mâncărimi sau se remarcă o descuamare din cauza murdăriei, în mod cert părul trebuie șamponat. În ultimii ani de zile au apărut tot mai multe produse care prelungesc perioada dintre șamponări. Oamenii apelează la diverse metode pentru a reda părului lor un aspect frumos.

Pudrele sunt doar un exemplu. Acestea absorb uleiul din păr astfel încât nu mai este vizibil pe scalp la fel de mult. În cadrul procesului de șamponare este recomandat să fie folosit și balsam de păr hidratant. În acest fel, părul va rezista mai mult timp fără a se murdări, spun specialiștii, citați de WebMD.

Citește și: Greșelile pe care să nu le mai faci când te speli pe cap. Pașii care trebuie urmați

Șamponul uscat reprezintă și el o soluție pentru perioade de scurt timp. Acesta se pulverizează doar la rădăcinile firelor de păr, unde scalpul este uleios. Cu ajutorul acestui produs, poți amâna șamponarea cu 24 de ore.

Urmăriți Playtech.ro și pe