De când va fi redus orarul pentru elevi. Se vor tăia mai multe ore. Ministrul Educației a făcut anunțul

Orarul elevilor va suferi modificări, anunță noul ministru al Educație. Schimbările vor fi puse în practică în viitorul apropiat, anunță Monica Anisie, spunând că va fi aplicată o lege prin care se vor tăia mai multe ore.

De când va fi redus orarul pentru elevi și câte ore se vor tăia?

De când va fi redus orarul pentru elevi. Se vor tăia mai multe ore. Ministrul Educației a făcut anunțul
Ministrul Educației a anunțat ce schimbări vor fi făcute pentru elevi

Ministrul Educației a făcut anunțul în legătură cu schimbările care se vor produce la nivelul sălilor de clasă. Elevii vor putea avea mai puține ore de curs, și vor beneficia astfel de un orar cu mult mai redus. Mai exact, este vorba despre un act normativ care va micșora cu 5 numărul de ore, pentru elevii de gimnaziu și liceu, și care va conduce la realizarea unui nou plan-cadru, după cum a specificat și ministrul Educației. „E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline”, a declarat Monica Anisie, notează Digi24.

În plus, ministrul Educației a mai anunțat că va discuta astăzi despre conceperea unor noi planuri cadru, pe care să le aibă în vedere în favoarea elevilor din România. De asemenea, un plan-cadru reprezintă un document prin care Ministerul Educației stabilește ce discipline vor urma elevii, pentru fiecare clasă în parte, dar și câte ore pe săptămână studiază copiii anumite materii.

În luna octombrie din acest an, Parlamentul a votat un proiect prin care scade numărul de ore, de la gimnaziu și liceu. Totodată, elevii care urmează studiile învățământului primar vor avea câte 20 de ore pe săptămână, față de 19-22 de ore din prezent. Mai mult, și cei de gimnaziu vor avea câte 25 de ore, spre deosebire de acum, când au 26-34 de ore, săptămânal. Elevii de liceu vor face câte 30 de ore pe săptămână. Dacă va fi aprobată, noua lege va fi pusă în aplicare începând cu anul 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI