De astăzi, se măresc pensiile: care sunt pensionarii avantajați

De astăzi, se măresc pensiile: care sunt pensionarii avantajați

Legea pensiilor modificată în urmă cu câteva luni începe să-și facă simțită efectele. Începând de astăzi, 1 aprilie, zeci de miii de pensionari vor câștiga mai mult.

Guvernanții PSD-ALDE s-au lăudat intens cu creșterea nivelului de trai pentru pensionari prin creștere pensiilor. Chiar dacă numărul pensiilor speciale nu a scăzut, iar o mână de oameni câștigă cât câteva sute, acest detaliu contează mai puțin. Important este că oameni de rând vor primi mai mult la pensie începând cu această lună.

Pensiile pe aprilie vor ajunge crescute la un număr de câteva zeci de mii de pensionari. Informația a fost confirmată de ministrul Muncii. „Incepand de luni facem plata aferenta lunii aprilie, pana pe 15 aprilie toti pensionarii vor avea banii acasa, indiferent de forma de plata. Intr-adevar, sunt cresteri spectaculoase pentru cei din grupele I si II de munca, carora nu li s-a acordat punctaj.

Sunt peste 33.000 de decizii deja expediate, majoritatea din ele sunt deja si puse in plata. Suntem in dinamica pe care mi-am dorit-o, de aceea le multumesc colegilor de la Casele de pensii.

S-a lucrat 24 din 24, iata ca acum suntem in postura sa dam vesti foarte bune acestei categorii de pensionari. Acea majorare de la 1 septembrie, in ciuda declaratiilor panicoase a colegilor din Opozitie, banii sunt prinsi in buget”, a anuntat Marius Budai, printr-o intervenție la Antena 3.

Ca referință, primii care vor beneficia de pensii mărite sunt cei care au primit deja acasă decizia de recalculare. Aceia se vor bucura începând cu luna aprilie a acestui an de câțiva bănuți în plus. În practică, majorările sunt și de la 2000 până la 4000 lei. Prioritate au avut tinerii pensionari și cei cu vârste de peste 70 de ani. Ceilalți pensionari ar trebui să se bucure de același tratament în următoarele luni ale acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI