David Popovici, vedeta Campionatului European de juniori, de la Otopeni. Cât costă să-l vezi înotând pe dublul campion mondial

David Popovici, vedeta Campionatului European de juniori, de la Otopeni. Cât costă să-l vezi înotând pe dublul campion mondial
David Popovici poate fi văzut înotând în cadrul Campionatului European de juniori ce va avea loc la Otopeni în perioada 5-10 iulie

David Popovici, vedeta Campionatului European de juniori, de la Otopeni. Abia încoronat drept noul „rege al natației mondiale”, dublul campion mondial poate fi urmărit de fani și „pe viu”. Înotătorul de 17 ani va participa la Europenele de juniori, unde își va apăra titlurile cucerite, anul trecut, în trei probe: 50, 100 și 200 metri liber. Evoluțiile lui David Popovici vor putea fi văzute la Complexul Olimpic de la Otopeni, competiția desfășurându-se între 5-10 iulie.

David Popovici, vedeta Campionatului European de juniori, de la Otopeni

David Popovici, vedeta Campionatului European de juniori, de la Otopeni. Dublul campion mondial a devenit un adevărat erou al sportului românesc după performanțele de la Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta. Înotătorul de 17 ani va fi și vedeta Campionatelor Europene de juniori, ce vor avea loc în perioada 5-10 iulie, chiar în România.

„De abia aştept să concurez la Europenele de juniori, vă aştept în număr cât mai mare şi de abia aştept să mă simt cum s-au simţit sportivii maghiari la aceste Campionate Mondiale, să simt cum e să concurez la mine acasă, şi vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne ajute cât mai bine să intrăm în starea de concurs.

Sincer, de abia aştept să ne strige numele când urmează să avem o probă, nu numai mie, ci şi tuturor ceilalţi sportivi români, să ne simţim cu adevărat speciali. Pentru că acela e un moment cu adevărat unic. Mai urmează Europene de seniori, Mondiale de juniori, Mondiale în bazin scurt, avem un sezon competiţional destul de plin, însă cred că Europenele de juniori de la Otopeni o să fie memorabile cu siguranţă”, a spus David Popovici la revenirea în țară.

Cât costă să-l vezi înotând pe dublul campion mondial

David Popovici va fi starul echipei României la Europenele de juniori. Lotul țării noastre cuprinde 26 de înotători (14 bieți și 12 fete). Dublul campion mondial la seniori își va apăra titlurile cucerite, anul trecut, la Roma, în probele de 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4×100 m liber.

David Popovici va participa, în afara probelor individuale, și la ștafetele 4×100 și 4x 200 metri liber. Fanii lui, dar și ai înotului vor putea urmări întrecerile ce vor avea loc la Complexul Olimpic din Otopeni. Potrivit site-ului de ticketing Entertix, biletele pentru fiecare zi de concurs costă 30 de lei – sesiunea de dimineață (acces, ora 9.00) și 60 de lei – sesiunea de după-amiază (acces, ora 16.00).

Copiii sub 14 ani trebuie să achite 15, respectiv 30 de lei. Pe site-ul amintit nu există nicio facilitate pentru o persoană care vrea să cumpere tot pachetul pentru cele șase zile de probe. Seriile și semifinalele probei de 200 de metri liber, la care va lua startul David Popovici, sunt programate marți, 5 iulie. Finala este miercuri, 6 iulie, la ora 17.07. Seriile și semifinalele la 100 metri liber, proba regină a natației, au loc pe 9 iulie. Finala este în ultima zi a competiției, duminică, 10 iulie, la ora 17.39.