Gestul făcut de „rechinul” David Popovici, imediat după cucerirea medaliei de aur la 100 m liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima

Gestul făcut de „rechinul
David Popovici, cel mai bun înotător român

David Popovici a dovedit încă o dată că este cel mai bun înotător mondial din toate timpurile, reușind să obțină medalia de aur la cea mai importantă probă de la mondialele pentru juniori. „Rechinul” din România a finalizat cursa în 47 de secunde și 13 sutimi, după ce în finală se calificase cu cel mai bun timp, respectiv 48 de secunde și 17 sutimi. România se mândrește, de asemenea, și cu Patrick Sebastian Dinu, care s-a calificat în finală pe locul 5.

David Popovici, racheta României și cel mai bun înotător de pe planet

Înotătorul de 17 ani le-a demonstrat tuturor că nu are limite atunci când vine vorba de cele mai importante competiții de natație din lume, iar în această noapte, David Popovici a dovedit încă o dată că își merită titlul de campion mondial, după ce a câștigat aurul la proba de 100 de metri liber, în cadrul Campionatului Mondial de înot juniori de la Lima.

”Rechinul” a încheiat cursa în 47.13 secunde, cu mai mult de două față de croatul Jere Hribar, care s-a calificat pe locul doi, oprind cronometrul la 49,37 de secunde. Podiumul a fost completat de înotătorul din Cipru, Nikolas Antoniou (49,91 de secunde).

Imediat după victorie, David Popovici a făcut o scurtă declarație, mulțumindu-i publicului care l-a susținut în timpul probei, dar și tuturor celor care l-au susținut.

„Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu”, a transmis campionul român.

Vă reamintim că David Popovici pleacă de la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima cu 4 medalii, dintre care 3 de aur (la 100 și 200 de metri liber și cu ștafeta de 4×100 de metri liber masculin) și una de argint (cu ștafeta mixtă de 4×100 de metri liber).

Urmărește proba „regină” a natației care l-a făcut din nou pe „rechinul” României campion mondial la înot:

Cum a reușit David Popovici să-și extazieze suporterii după competiție

David Popovici a fost întodeauna recunoscător față de toți cei care l-au încurajat, iar mai cu seamă, față de românii care s-a au aflat în sală, făcând sacrificii și mai mari pentru a-i fi alături. Drept mulțumire, „rechinul” a aruncat casca de înot „câștigătoare” și ea spre public, pentru ca cel mai norocos dintre suporteri să rămână cu o amintire pe viață. Momentul a fost suprins de camerele video, spre deliciul tuturor.

Urmărește momentul care a făcut senzație în public după cucerirea medaliei de aur de către David Popovici

Urmăriți Playtech.ro și pe