01 aug. 2024 | 07:58

David Popovici, o nouă medalie la Jocurile Olimpice. A avut un mesaj dur pentru politicieni: „Trebuie să investim mai mult în sport”

News
David Popovici, o nouă medalie la Jocurile Olimpice. A avut un mesaj dur pentru politicieni: „Trebuie să investim mai mult în sport”
„Mi-am auzit numele de peste tot, am auzit România de peste tot”

Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, dacă mai era nevoie, a demonstrat că se poate face performanță și fără condițiile minime pentru un sportiv. David Popovici, care a câștigat o noua medalie la Jocurile Olimpice, la finalul serii a avut și un mesaj dur pentru politicienii români.

David Popovici a adus României o nouă medalie la Jocurile Olimpice

După victoria spectaculoasă de la proba de 200 de metri liber, românul David Popovici reușea să se califice și la proba de 100 de metri, „cursa Regilor”, cum mai este denumită. Având o concurență extremă, mai ales în persoana chinezului Pan Zhanle, David a plecat cu șansa a treia în această finală.

David Popovici, o nouă medalie la Jocurile Olimpice. A avut un mesaj dur pentru politicieni„Trebuie să investim mai mult în sport”

(foto: TVR)

Seara s-a încheiat cu un nou record mondial și medalia de aur pentru chinez, iar pentru România, David Popovici, „Zânul”, reușea să termine cursa pe locul 3, astfel aducând medalia de bronz.

„Asta e medalia, pentru mine simbolizează toate antrenamentele la care mi-aș fi dorit să lipsesc, dar nu am făcut-o.

Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile pe care eu și apropiații mei le-am făcut să ajungem aici.

O țin și o arăt pentru că sunt foarte mândru de ea.”, declara la finalul serii David Popovici, în interviul acordat TVR.

„Parisul m-a tratat foarte frumos”

Sportivul nostru, la cei 19 ani pe care îi are, a reușit să demonstreze câtă maturitate are, putere de luptă, chiar și atunci când șansele nu i-au fost favorabile, și multă tărie de caracter.

Cu toate astea, au existat mici probleme, mai ales atunci când s-a aflat că David nu va sta în campusul olimpic, alături de ceilalți sportivi, ci la hotel. În cele din urmă, situația s-a detensionat, iar românul nostru recunoaște faptul că Parisul m-a tratat foarte frumos”:

„Parisul m-a tratat foarte frumos și chiar dacă cel mai mult am stat în hotel, la bazin, pe drumuri, la încălzire, poate până plec o să apuc și eu să văd Turnul Eiffel, Flacăra Olimpică, să mă bucur puțin, să am timp să sărbătoresc reușitele.

Și eu îi iubesc pe ei (n.r. pe fanii români). Foarte mulți români, extrem de multe steaguri, mi-am auzit numele de peste tot, am auzit România de peste tot, dar sunt conștient că acasă, în fața ecranelor au fost și mai mulți români și, chiar dacă nu ați fost aici, la 50 de metri de mine, v-am simțit și vă mulțumesc pentru toată susținerea, pentru cursele care au fost afișate fie pe stadion, fie în restaurante, am primit tot felul de reacții, sper să fac într-adevăr o diferență, oricât de greu va fi, nu în înotul românesc, ci în sportul românesc, pentru că sportul este cel mai bun ambasador al țării și îmi doresc să fac lucruri mari, chiar dacă lucrurile merg un pic mai greu la noi, o să fac tot posibilul.

Asta este o misiune mai importantă decât să înoți două lungimi de bazin sau patru lungimi de bazin.”

David Popovici, o nouă medalie la Jocurile Olimpice. A avut un mesaj dur pentru politicieni„Trebuie să investim mai mult în sport”

(foto: TVR)

David Popovici a avut un mesaj dur pentru politicieni: „Trebuie să investim mai mult în sport”

Sunt mulți cei care au stat pe margine, comentând prestațiile lui David Popovici, dar fără să știe care au fost condițiile în care, atât el, cât și ceilalți înotători români, s-au pregătit în toți acești ani, ajungând la performanțe uluitoare, doar cu puțin.

Deși nu vrea să pară un demagog, la finalul serii de ieri, când a urcat pe locul trei, și a primit medalia de bronz, David a avut un mesaj dur pentru politicieni: „Trebuie să investim mai mult în sport”:

„(…) Pentru o Românie mai educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport, ăsta este un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat mesajul se blochează pe undeva.

Trebuie să facem ceva, vedeți toate mesajele, toată lumea e fericită, dar hai să ne bucurăm mai des, de ce nu?

Hai să avem mai mulți campioni olimpici, mai mulți medaliați, mai mulți finaliști, mai mulți calificați la Jocurile Olimpice”, a spus David Popovici la finalul cursei pentru TVR Sport.

David Popovici, o nouă medalie la Jocurile Olimpice. A avut un mesaj dur pentru politicieni„Trebuie să investim mai mult în sport”

Seara de miercuri a adus încă un motiv de bucurie, de bronz de data asta, pentru România, și ne-a demonstrat încă odată că poți face orice, dacă vrei, chiar și cu puțin.

David Popovici și-a încheiat periplul olimpic de la Paris, dar rămâne cu capul sus, și este un adevărat Campion.

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Insula superbă în care românii au început să investească și să ridice vile de lux! Se află la peste 9.000 de km distanță de țara noastră
EVZ.ro
Rux și Opulență, refuz pentru Survivor România. Culisele afacerii
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cum a ajuns Oana Zăvoranu la vrăjitoare. Cine a convins-o că i se fac farmece
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ordin pentru fumători. Unde le va impune UE românilor să nu mai fumeze: „E ceva de disciplină”
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
CINE va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în ALEGERI
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro