30 iul. 2024 | 14:43

Suma pe care David Popovici o va primi de la statul român pentru „performanța de aur” de la Jocurile Olimpice 2024. Câți bani va încasa sportivul

News
Suma pe care David Popovici o va primi de la statul român pentru

David Popovici va primi un premiu din partea statului român pentru câștigarea medaliei de aur la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici a devenit, luni seară, primul înotător român campion olimpic la natație. Performanța sa de la Jocurile Olimpice de la Paris va fi recompensată cu un premiu de 140.000 de euro oferit de statul român, conform Profit, citând-o pe Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Premiul va fi acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român

David Popovici a reușit o performanță istorică pentru România. La finalul cursei, el a dezvăluit că în sfârșit și-a văzut visul îndeplinit. A afișat însă aceeași modestie care îl caracterizează, iar cuvintele sale au impresionat pe toată lumea.

”Este un vis devenit realitate. Sunt extrem de fericit și sper să nu mă emoționez prea tare la imn (n.r. el a avut lacrimi în ochi la imn). Sunt mândru că am scris istorie și dacă eu, un băiat obișnuit cu o dorință puternică, am reușit, atunci oricine poate. Nu știu ce va aduce ziua de mâine, dar totul este posibil, atât timp cât ai un culoar și o șansă. Munca nu s-a terminat, dar, desigur, voi sărbători această mare realizare. Mă bucur că țara m-a urmărit și că mulți români au fost în tribună”, a declarat Popovici la TVR 1.

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris, încheind cursa în 1 minut, 44 de secunde și 72 de sutimi.

„Sunt foarte mulțumit că am luptat până la capăt. Este un rezultat remarcabil, o realizare imensă. Voi sărbători acest succes. Dacă eu, un băiat obișnuit cu o dorință puternică, am reușit, puteți și voi. Sunt extrem de fericit.

În primul rând, este o mare realizare personală. Sunt mândru că țara m-a urmărit. Au fost atât de mulți români în tribune, inclusiv părinții mei, și sunt fericit că au putut vedea această cursă. Mă bucur că am împărtășit acest succes cu toți.

Sunt doar un băiat care înoată rapid. Îmi cer scuze pentru emoțiile mele. Sunt un băiat obișnuit, care înoată repede”, a declarat Popovici, la TVR Sport imediat după ce a câștigat proba de 200 metri liber.

David Popovici s-a calificat și în semifinala de 100 metri liber

A doua zi după ce a cucerit aurul în proba de 200 de metri liber, David Popovici, în vârstă de 19 ani, a concurat în seriile probei de 100 de metri liber, obținând un timp de 47,92 secunde, cel mai bun din seria sa.

Popovici a înregistrat al treilea cel mai bun timp din serii, 47,92 secunde, fiind depășit doar de americanul Jack Alexy (47,57) și francezul Maxime Grousset (47,70 secunde). Acest timp i-a asigurat calificarea în semifinală.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro