David Popovici, ignorat de Dinamo. Ce a decis clubul la care este legitimat dublul campion european

David Popovici, ignorat de Dinamo. Ce a decis clubul la care este legitimat dublul campion european
David Popovici este legitimat la clubul CS Dinamo din toamna anului trecut, având contract până în 2024

David Popovici, ignorat de Dinamo. Înotătorul de 17 ani a devenit dublu campion european în probele de 100 și 200 metri liber, stabilind și un nou record mondial pe prima distanță. Văzut ca un adevărat fenomen al natației, Popovici va fi recompensat financiar de guvern, precum și de Liga Europeană de Natație. Surprinzător, David Popovici va fi „trecut cu vederea” chiar de clubul la care este legitimat din toamna trecută.

David Popovici, ignorat de Dinamo

David Popovici, ignorat de Dinamo. Sportivul de 17 ani a devenit un adevărat star al natației mondiale. Adolescentul român și-a confirmat supremația în probele de 100 și 200 metri liber și la Campionatul European de la Roma. El a cucerit titlul ambelor distanțe, unde este și dublu campion mondial

Cel supranumit „Racheta românească” va fi recompensat pentru performanțele sale, atât de guvernul român, cât și de Liga Europeană de Natație. Din partea Ministerului Sportului, David Popovici va primi 74.000 de lei pentru cele două medalii, ceea ce înseamnă puțin peste 15.000 de euro. Liga Europeană de Natație îi va oferi 14.000 de dolari, din care 10.000 de dolari sunt pentru stabilirea unui nou record mondial, iar câte 2.000 de dolari pentru fiecare loc 1 obținut.

Ce a decis clubul la care este legitimat dublul campion european

David Popovici va fi ignorat chiar de clubul la care este legitimat, în mod surprinzător. Vestea a fost dată chiar de președintele CS Dinamo, Ionuț Popa.

„David va fi premiat conform hotărârii de Guvern. Nu va mai fi o derogare, așa cum s-a întâmplat după ce a cucerit medaliile la Mondiale. Guvernul poate stabili anumite derogări, în funcție de performanță, de notorietate, sunt și alte criterii care determină acordarea unor sume suplimentare. Noi nu putem să facem o premiere nominală, pentru David Popovici sau pentru alt sportiv, sunt niște sume prevăzute clar”, a spus Ionuț Popa, conform digisport.ro.

Este drept, David Popovici a primit suma de 500.000 de lei (100.000 de euro) din partea clubului din Ștefan cel Mare după ce a cucerit cele două titluri mondiale la Budapesta. Recompensa a venit după ce guvernul României a decis să-l premieze pentru aceleași performanțe cu 1 milion de lei (200.000 de euro).

Are contract până în 2024

David Popovici a semnat cu Dinamo un contract valabil până în 2024, când sunt programate Jocurile Olimpice de la Paris. El activase până atunci în cadrul clubului Steaua, de unde a fost lăsat să plece în ciuda faptului că tocmai își dovedise potențialul uriaș la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokio.

„Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă. Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a declarat David Popovici, toamna trecută, după ce a ajuns la Dinamo.

David Popovici va participa în perioada 30 august – 4 septembrie, în Lima, capitala statului Peru, la Campionatele Mondiale de juniori. Va fi ultima sa apariție la această categorie de vârstă, el urmând să împlinească 18 ani pe 15 septembrie.