David Popovici de neoprit, „rechinul” natației mondiale face o nouă figură la CM Natație Juniori și câștigă o nouă medalie de aur

David Popovici de neoprit,
David Popovici, campion mondial la 100 m liber

David Popovici nu contenește în a uimi întreg mapamondul, obținând aurul de la o competiție la alta, și în același timp înregistrând record după record. După ce s-a calificat în etapa finală la 200 m liber cu cel mai bun timp al serii, nu a trecut mult timp până când David a și obținut medalia de aur la această probă, în noaptea de miercuri spre joi.

David Popovici, o nouă medalie de aur la Lima

După stabilirea unui nou record al competiției la 100 m liber în ștafeta câștigătoare a aurului la CM de înot pentru juniori, David Popovici a câștigat, în noaptea de miercuri spre joi, medalia de aur la proba de 200 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de Nataţie pentru juniori de la Lima, Peru.

Și de această dată, campionul român a obținut un nou timp record al competiției (1:46.18), reușind să ocupe primul loc pe podium, fiind urmat de ungurul Daniel Meszaros (1:48.98) și de italianul Filippo Bertoni (1:49.05).

La scurt timp după succesul inegalabil obținut de David Popovici, Federația Română de Natație a transmis pe pagina de Facebook un mesaj de felicitare pentru campion, reamintind toate premiile obținute de acesta în ultima perioadă.

„David Popovici a cucerit medalia de AUR în proba de 200 m liber cu un nou record al competiției
România și-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediție a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber.

Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. și a câștigat fără emoții medalia de AUR cu un nou record al competiției.

Astfel, după aurul de la Mondialele de seniori, aurul de la Europenele de juniori și aurul de la Europenele de seniori, David își trece în palmares și aurul la Mondialele de juniori, întregind astfel o vară fantastică pentru el și pentru natația românească”, a transmis sursa citată.

Urmărește cu atenție momentul în care David Popovici a performat din nou în cadrul competiției:

Prima reacție a campionului după medalia de aur câștigată

După noul record obținut, David Popovici a oferit și o primă impresie a cursei, acesta declarând că s-a distrat, iar prezența publicului din tribune l-a încurajat foarte tare: „Publicul m-a ajutat enorm, mă distrez, a fost o cursă foarte bună”, a spus David Popovici.

Ca în orice competiție la care a participat, David Popovici a fost sigur pe propriile forțe și a fost în fiecare moment cu un pas înaintea celorlați participanți, reușind astfel să câștige fără emoții medalia de aur.