David Popovici ar putea deveni sportivul anului în lume. „E primul om de pe planetă care a făcut asta”

de: Ana Chivu
21 08. 2022

David Popovici ar putea să dețină titlul de sportiv al anului în lume. Fanii săi au rămas fără reacție când au auzit anunțul care cu siguranță i-a dat cu toții peste cap. Majoritatea sperau la asta, după performanțele tânărului cel puțin din ultima perioară. ,,Este primul om de pe planetă care a făcut asta”, a declarat Alexandru Dedu. Băiatul a câștigat medaliile de aur la 100 și 200 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma fără să clipească.

Anunț uriaș pentru David Popovici: ar putea deține titlul de sportiv al anului în lume

Alexandru Dedu este de părere că David Popovici are șanse mari să fie numit sportivul anului în lume. Tânărul care a lăsat fără reacție concurența și oamenii de acasă care au urmărit competițiile în care a triumfat.

Cel din urmă a câștigat fără să clipească medaliile de aur la 100 și 200 de metri liber în cadrul Campionatelor Europene de la Roma. Mai mult decât atât, anterior se bucucrase de succes la aceleași probe la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Presa din întreaga lume l-a lăudat pe băiatul care acum face valuri în sportul mondial. David Popovici este „noul Tarzan al înotului”, a scris Gazzetta dello Sport. „Nu pare a fi om”, au notat și cei de la Oa Sport. El este „cel mai bun sportiv” în probele masculine, după „Europenele” de la Foro Italico.

Alexandru Dedu nu s-a ferit nici el de cuvinte. Fostul președinte al FRH și fost oficial al Comitetului Olimpic Român crede că tânărul de 17 ani are șanse mari să fie numit sportivul anului în lume. Aceasta ar fi încă o mare realizare pe lista sa.

,,Este primul om de pe planetă care”

„Are toate șansele (să fie declarat sportivul anului în lume – n.r.). Este primul om de pe planetă care a adunat toate medaliile odată, dintr-un an competițional. Da, ar fi frumos pentru noi toți”, a declarat Alexandru Dedu la Playsport Live.

„În primul rând, aș vrea să spun că David este ieșit din comun, dar datorită faptului că este cel mai mediatizat, umbrește rezultatele incredibile și fabuloase ale celorlalte sporturi. A fost o săptămână incredibilă, așa cum nu am mai avut de mult.

Noi știm, cei care facem sport, că ultima noastră problemă este materialul genetic. Marea noastră problemă este educația generală a românilor către sport și sistemul, inclusiv cel sportiv, care nu prea dă multe șanse către performante”, a mai susținut acesta.