David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri a Campionatului Mondial de Natație. Când va avea loc cursa pentru medalia de aur

de: Sorin Barbu
26 07. 2023

David Popovici nu a avut prea mult să se gândească la eșecul usturător din finala de la 200 de metri liber pentru că peste câteva ore a intrat din nou în bazin, în seriile de calificare la 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka. Sportivul român a părut destul de afectat și a terminat pe locul doi, dar și-a câștigat astfel locul în semifinale. După câteva ore a reușit să obțină și locul în marea finală de joi.

UPDATE 14.28 – David Popovici a terminat pe locul doi prima semifinală de la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka în proba de 100 de metri liber. Românul a trebuit să aștepte rezultatele din cea de-a doua cursă pentru a vedea dacă are un timp suficient de bun pentru a participa la ultimul act „al probei regină”. Lucrurile sunt acum clare! David Popovici s-a calificat în finală cu al cincilea timp. Ultima cursă este programată joi, 27.07.2023, de la ora 14.20 și va fi transmisă în direct de Antena 1.

Cursa a fost destul de echilibrată. David Popovici a concurat pe culoarul cu numărul trei și a avut un start ezitant, iar după 50 de metri era doar pe locul cinci. Pe final a forțat și ocupat locul doi pe ultimii metri cu, cu 47,66s, fiind depășit doar de maghiarul Nandor Nemeth (47,62s).

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri liber

David Popovici s-a calificat în semifinalele de la 100 de metri liber, probă unde este deținătorul titlului și unde anul trecut a stabilit recordul mondial. Sportivul român a făcut parte din seria a a 12-a și a sosit al doilea, cu un timp de 47.90, în urma americanului Jack Alexy, cronometrat în 47.68. Înotătorul nostru a reușit să ajungă în semifinale cu al șaselea timp, după Matt Richards (47:59), Jack Alexy (47:68), Kyle Chalmers (47: 71), Jordan Crooks (47:77) și Pan Zhanle (47:84).

Jurnaliștii de la fața locului au transmis că sportivul nostru nu a forțat, dar că a părut destul de afectat, după eșecul de marți când nu a reușit să prindă podiumul în finala de 200 de metri liber, după ce anul trecut a câștigat medalia de aur

David Popovici va concura astăzi pentru un loc în finala din „proba regină” a Campionatului Mondial de Natație, în prima semifinală, azi, de la 14:26, pe culoarul 3, alături de Nandor Nemeth (Ungaria), Dylan Carter (Trinidad Tobago), Jack Alexy (SUA), Jordan Crooks (Insulele Cayman), Maxime Grousset (Franța), Sunwoo Hwang (Coreea de Sud), Guilherme Santos (Brazilia).

David Popovici – Kyle Chalmers, duelul decisiv pentru medalia de aur?

Specialiștii consideră că bătălia pentru medalia de aur se va da între David Popovici și Kyle Chalmers, sportivul care a dominat naționalele din Australia și care a înregistrat timpi foarte buni. Jurnaliștii de la Swimmingworldmagazine au explicat care este punvtul forte al românului și de ce este considerat favorit.

„David Popovici a depăşit anul trecut recordul lui Cesar Cielo, stabilind noua bornă din proba de 100 de metri liber la 46,91. El se întoarce la Mondiale din postura de mare favorit la medalia de aur şi, deşi va fi împins la limită de Kyle Chalmers, are un mare atu: ultimii 50 de metri.

Nu trebuie să ne aşteptăm ca românul să fie primul la 50 de metri, dar pe a doua lungime e de neatins. Anul trecut a reuşit 24,12 secunde pe ultimii 50 de metri, o performanţă la care nu poate visa nimeni. Nici măcar Chalmers”, au analizat situația jurnaliştii de la Swimmingworldmagazine.

Predicţiile Swimming World Magazine pentru podiumul cursei de 100 metri liber

Aur: David Popovici (România)
Argint: Kyle Chalmers (Australia)
Bronz: Pan Zhanle (China)

David Popovici este programat în prima semifinală și va intra în bazin miercuri, 26.07.2023, de la ora 14.26.