25 iul. 2023 | 14:24

David Popovici a pierdut medalia de aur la 200 metri liber. Înotătorul a ratat podiumul

News
David Popovici a pierdut medalia de aur la 200 metri liber. Înotătorul a ratat podiumul
David Popovici a pierdut medalia de aur la 200 metri liber. Inotatorul a ratat podiumul

David Popovici a înregistrat un rezultat șoc la Campionatele Mndiale de Natație din Japonia. Mare favorit al probei de 200 metri liber, înătotărul român a pierdut medalia de aur și a ratat podiumul. Pe loc a terminat.

Pe ce loc a terminat David Popovici

David Popovici (18 ani) se calificase în finala probei de 200 metri liber cu cel mai timp: 1:44.70 și era văzut de specialiști marele favorit în ultimul act. Casele de pariuri au oferit o cotă de doar 1,20 pentru un triunf al înotătorului român în această cursă.

Românul a luat startul în probă de pe culoarul patru, cel al favoritului, iar ângă el, pe culoarul cinci, s-a aflat adversarul din semifinale, Luke Hobson.

David Popovici a terminat pe locul patru, deși a condus cursa de la un cap la altul și a fost primul la ultima întoarcere. El a avut un timp de 1:44.90, fiind depășit în ultimii 25 de metri. Cel mai bun timp al lui David Popovici în proba de 200 metri liber era 1:42:97, reușit la Campionatele Europene de la Roma, în 2022.

David Popovici a pierdut medalia de aur la 200 metri liber. notătorul a ratat podiumul

David Popovici a terminat pe locul patru cursa de 200 metri liber. Sursa foto: Profimedia

Cine a urcat pe podium

Medalia de aur i-a revenit britanicului Matthew Richards (1:44.30). Pe locul doi a venit un alt britanic, Tom Dean (1:44.32), iar bronzul l-a luat Sunwoo Hwang (1:44.42).

David Popovici avea ca obiectiv în Japonia să doboare recordul mondial la 200 metri liber și putea să obțină o performanță unică în istoria natației. Dacă și-ar fi apărat titlurile la 100 metri liber și 200 metri liber ar fi putut deveni primul înotător care reușea această performanță.

David Popovici va mai concura în proba de 100 metri liber

David Popovici va mai lua startul la 100 m liber. Va concura în serii pe 26 iulie, la 05:13, iar în semifinale va evolua la 14:26 sau 14:30, în timp ce finala este programată pe 27 iulie, la 14:21.

Sportivul român deține recordul mondial în proba regină de 100 metri liber. Anul trecut, la doar 17 ani, David Popovici a oprit cronomentrul la 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu cinci sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
Capital.ro
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie. Ministrul Muncii: "Avem un mecanism clar stipulat în lege"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro