David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur la Campionatele Europene. Și-a distrus toți adversarii în finală

David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur la Campionatele Europene. Și-a distrus toți adversarii în finală
Nouă reușită pentru David Popovici.

David Popovici a avut o nouă reușită! Sportivul a concurat astăzi pentru o nouă medalie de aur și s-a impus fără nicio problemă. Acesta și-a dorit enorm aurul în proba de 200 de metri liber, acolo unde a acces cu cel mai bun timp. Finala programată astăzi a uimit pe toată lumea! Băiatul a câștigat și sâmbătă proba de 100 metri liber, stabilind astfel un nou record mondial. Românii au stat cu sufletul la gură să vadă prestația incredibilă a tânărului.

David Popovici, nouă medalie de aur: prestație incredibilă la Campionatele Europene

David Popovici a devenit un nume cunoscut mai ales în ultima perioadă, după ce tânărul a arătat tuturor ce poate face cu multă muncă și disciplină. Acesta a câștigat o nouă medalie de aur în proba de 200 de metri cu un nou record mondial la juniori de: 1.42:97. Locul al doilea a venit la aproape 3 secunde după celebrul sportiv român. Mai exact, la 1.45:60.

Băiatul și-a dorit enorm aurul de azi din proba de 200 de metri liber, după ce sâmbătă a câștigat proba de 100 de metri liber, stabilind astfel un nou record.

Turiștii s-au grăbit încă de la orele 09:00 spre Fontana di Trevi în speranța că sportivul va sta puțin la poze. Cel din urmă era la bazin, moment în care se pregătea pentru seriile probei sale preferate.

El susține că proba de 200 metri liber este una mai tehnică. Sportivul s-a bucurat de a treia competiție majoră din această vară, după Campionatele Mondiale de la Budapesta și cele Europene de juniori, unde a făcut „dubla” de fiecare dată.

  • Ierarhia oficială a semifinalelor la 200 de metri liber:

David Popovici (România) – 1:44:91
Antonio Djakovic (Elveția) – 1:45:32
Marco de Tullio (Italia) – 1:45:70
Lukas Maertens (Germania) – 1:46:29
Stefano di Cola (Italia) – 1:46:41
Felix Auboeck (Austria) 1:46:60
Danas Rapsys (Lituania) 1:46:77
Dimitrios Markos (Grecia) 1:47:12

,,Eu fac foarte multe teste anti-doping”

Tânărul susține că mulți oameni cred că el trișează, dar acesta nu ia în seamă vorbele cârcotașilor. Cel din urmă a declarat că este verificat constant de specialiști.

„Sunt muți oameni care îmi spun: Băi, tu sigur trișezi, ești prea bun!, nu prea stau să îi iau în seamă, dar când mă întreabă lumea serios despre cum sunt testat le răspund.

Eu fac foarte multe teste anti-doping, teste care vin dintr-o dată așa. Ei pot să mă sune acum și să mă întrebe ,,Unde ești? Te așteptăm la tine acasă pentru că trebuie să oferi o mostră de sânge și una de urină”.

Nu pot spune nu, pentru că pot primi o penalizare, care poate rezulta la o banare, lucru pe care nimeni nu și-l dorește să nu poată concura timp de câțiva ani, plus că nu am de ce să mă ascund”, a spus sportivul în cadrul podcast-ului ,,Fair Play”.